Вучић: Предстоје тешка јесен и зима

Ситуација са Ковидом 19 у Србији тренутно је повољна, али нам предстоје тешка јесен и зима - изјавио је председник Александар Вучић приликом обиласка радова на изградњи нове ковид болнице у Војном комплексу „Земун економија" код Батајнице. Вучић је нагласио да је болница, која ће бити завршена до првог децембра и за коју су издвојене 4 милијарде динара, модеран и мултифункционалан објекат, који ће моћи веома брзо да се прилагоди свакој потреби.

Председник Вучић каже да ће вакцине против ковида бити увезене на основу квалитета, а не на основу земље порекла, и додаје да ће коштати између 2 и 3 хиљаде динара, што ће држава платити. Нагласио је да ће Србија урадити комплетну ревизују података о броју умрлих од вируса корона и поручио да држава ништа није крила и да ће транспарентно радити и у будућности.

У домовима здравља почиње вакцинација против грипа. Приоритет су хронични пацијенти, особе са удруженим обољењима и старије особе. Држава је обезбедила више од 500.000 доза, око 200.000 доза од Института Торлак и око 344.000 од страних добављача. Вакцина је бесплатна.

Сукоб Јерменије и Азербејџана око региона Нагорно-Карабах се не смирује, упркос апелима међународне заједнице. Азербејџанске оружане снаге су гранатирале јерменске положаје, а противваздухопловне снаге самопроглашене републике Нагорно-Карабах погодиле су хеликоптер азербејџанске ратне авијације који је летео дуж линије фронта. Летелица се касније срушила на територију суседног Ирана, саопштило је јерменско министарство одбране.

Русија је понудила да буде домаћин разговора о прекиду сукоба између Азербејџана и јерменских снага у региону Нагорно-Карабах.

Радио Београд, најстарији електронски медиј на Балкану, обележава 96 година постојања. Првог октобра 1924. године, покретањем програма станице „Београд-Раковица", почело је исписивање живописне историје Радио Београда, који је током деценија израстао у националну, културну и медијску установу највишег ранга. На свечаности која у Каменој сали Радио Београда уручене су годишње награде „Златни микрофон" заслужним појединцима за вишегодишњи рад, стваралаштво, допринос квалитету и слушаности програма, као и студентске награде „Неда Деполо", које програм културе и уметности Радио Београд 2, већ 15 година додељује за креативни допринос радио-изразу.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво