Да ли Србија спроводи препоруке против расизма и нетолеранције?

Комисија Савета Европе за борбу против расизма и нетолеранције објављује закључке о томе како је Србија применила две препоруке за које је затражено приоритетно спровођење.

Награда за друштвене иновације у Средњој Европи „Социал Марие" ове године је припала словачком пројекту Дом.ов, за помоћ ромским породицама у изградњи сопствених домова.

Град Ваљево у сарадњи са Центром за интеграцију Рома спроводи пројекат „Иновативне иницијативе за инклузију" који ће омогућити незапосленим млађим лицима ромске националности да се практично обуче за неку од тражених делатности и да учећи зарђују током учешћа у програму „Стручна пракса уз накнаду".

За крај говоримо о бригама које имају родитељи предшколске деце. Образовно културна заједница Рома -Романипен из Крагујевца организовала је инфо радионицу за родитеље и децу из ромске заједнице у циљу пружања подршке за упис деце у вртиће и школе.

Емисију воде Јелена Тејић и Бранко Ђурић.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво