Читај ми!

Humanitarna Kvizomanija na Adi – prilika da proverite svoje znanje i dobro se zabavite

Udruženje Pab kvizova 24. septembra na Adi ciganliji organizjuje takmičenje – Kvizomanija na Adi. Učestvuju Pab kviz ekipe iz cele Srbije, a sav prikupljeni novac biće doniran u humanitarne svrhe.

Gosti Beogradske hronike, organizatori Kvizomaniji na Adi, su Ivan Nastić, kviz master, Dušan Macura rekorder kviza TV Slagalica po broju poena i Dragan Jonović, kviz master koji je 31 put učestvovao u TV Slagalici i ostvario sedam pobeda zaredom.

Nastić navodi da su Pab kvizovi, posebno među generacijom tridesetogodišnjaka, vrlo popularni, jer osim što imaju priliku da provere svoje znanje, to je i vrsta dobrog druženja i svakodnevno se organizuju.

„Prvo morate da znate da se dobro zabavite“, naglašava Dragan Jonović. „Bez toga nema učešća na Pab kvizu. Zatim vam treba opšte znanje – ono što ste učili, čuli, videli, zapamtili. Ako baš želite da budete pobednik, onda morate malo i da učite“, napominje rekororder TV Slagalice.

Ekipe formiraju prijatelji, kumovi, drugarice, ljudi koji se inače druže i koji vole zajedno da provode vreme, objašnjava Dragan. Oni koji pak žele da pobeđuju, prave ekipe u kojima su članovi specijalizovani za različite oblasti.

Kako objašnjava Dušan Macura, Dragan koji se već dugo bavi kvizovima uglavnom sastavlja pitanja, a sada mu se i on pridružio na tom zadatku.

„U Pab kvizovima ima dosta emocija, posebno kada se partija izgubi za pola boda, što se i meni dešavalo, ali sve to prođe, pa se sledeći put osvoji. Nema ekipa koje posebno dominiraju“, navodi Ivan Nastić.

Za takmičenje na Adi su već određene ekipe, a odabrane su po dve najbolje ekipe koje su učestvovale na Pab kvizovima.

„Dve ekipe od kolege Nastića, dve ekipe iz našeg kviza, imamo iz Niša, iz Bijeljine, Pančeva, Bajine Bašte, Kosovske Mitrovice. To su ekipe koje su se najbolje pokazale u lokalnim takmičenjima“, dodaje Dušan Macura.

„Svaka ekipa će dati kotizaciju za učešće i onda će sva ta sredstva biti sakupljena na jedno mesto i uplaćena u humanitarne svrhe. Još uvek ne znamo gde ćemo da uplatimo, o tome ćemo se tek dogovoriti“, napominje Jonović.

Pitanja iz osam oblasti su spremna – geografija, istorija, sport, muzika, film, nauka, medicina – za svakog po nešto.

Nagrade za pobednike su uglavnom sibolične, a zabava je na prvom mestu.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво