Čitaj mi!

Snajka iz Indije osvojila Prijepolje, a deca samo viču: „Riža, riža!“

Na nedavno održanoj manifestaciji „Limski darovi u Prijepolju", za najbolju prijepoljsku snaju proglašena je Mimi Simović, koja je, vođena srcem, u grad na Limu stigla pre osam godina, iz Indije.

Iako je titula najbolje prijepoljske snaje iznenadila Mimi, njenu svekrvu nije. „Zaslužuje naravno, zaslužuje, vredna je, ekonomična, sve hoće da radi, evo i drva je složila, frizer mi je, nisam otišla kod frizera kako je ona došla", rekla je svekrva Finka Simović.

Što je najvažnije, dodaje Finka, brižna je majka Vasilu i Rosi, ali i puna ljubavi prema komšijskoj deci.

„Mnogo je zanimljiva, ona nam tu hrani decu, sprema im tu njihovu hranu s njenih krajeva, znači deca sad samo - riža, riža, navikla se deca na rižu", kaže komšija Boban Spajić. 

„I moj komšija je mnogo dobar, što ako ja ne znam sve hoće da pomognu, svi hoće da pokažu šta god i zato je mnogo, mnogo divno ovde, mnogo dobri ljudi. A posebno je jedino... muž je poseban, moja ljubav", kaže Thanmila Mimi Simović.

Usvajajući srpske, čuva i običaje svog kraja, uz veliku podršku supruga s kojim se upoznala u Kataru, a zbog koga je i katoličku veru zamenila pravoslavnom.

„Mi smo bili u Indiji i kada su mog muža videli, kaže moja mama, tata - ja sad mogu umrem, nema ništa sekiram", dodaje Mimi.

„Išli vođeni srcem i ona i ja, i tako je najbolje, pratiti srce i ispalo je sve na kraju odlično. Nemamo znači nikakvih problema, nema problema što su njeni daleko, danas je to drugačije, ima i video-poziv i sve", rekao je suprug Slobodan Simović.

Prvi veći izazov pred njima je kažu Vasilov polazak u školu, jer Mimi još nije dobro savladala jezik, a nedavno je otvorila i salon za negu tela, što govori da budućnost vide u Prijepolju, premda su oboje radili širom sveta.