Читај ми!

Policajci jurili Pokemone umesto pljačkaše

Dvojica policajaca iz Los Anđelesa optužena su za povredu radne obaveze i otpušteni su zato što nisu odgovorili na poziv za pljačku već su nastavili da igraju „Pokemon GO“.

Dvojici policajaca iz Los Anđelesa odbijena je žalba koju su uložili posle dobijanja otkaza jer su igrali video-igru Pokemon GO dok su krstarili ulicama grada, umesto da odgovore na poziv o pljčki u robnoj kući.

Na snimcima koji su zabeleženi u policijskim kolima u kojima su u aprilu 2017. godine policajci Luis Lozano i Erik Mičel bili na dužnosti i krstarili Los Anđelesom, čuje se da su uspeli da uhvate Snorlaka i Togeticu. Uprkos tome što su primili poziv o pljački u obližnjoj robnoj kući, policajci su odlučili da nastave potragu za virtuelnim džepnim čudovištima.

Posle istrage u kojoj je otkriveno da su obojica bili zavisnici od ove igre, otpušteni su, mada su oni negirali optužbe, tvrdeći da su samo razgovarali o toj igri, a da je nisu igrali.

Međutim, detalji istrage potvrđuju da je u jednom trenutku „oficir Mičel upozorio Lozana da je 'Snorlak' upravo iskočio“, posle čega su nastavili vožnju još 20 minuta u pokušaju da uhvate Pokemone.

Oba policajca su optužena po šest tačaka za nedolično ponašanje. U svojoj žalbi su priznali da nisu odgovorili na poziv i da jesu ulovili Snorlaksa, ali su to nazvali „usputnim aktivnostima“.

Insistirali su na tome da nisu aktivno lovili Pokemone, već da su samo slikali i slali prijateljima. Mičel je čak tvrdio i da nije znao da je Pokemon GO video-igra jer nije tako reklamirana.

Dvojica policajaca tvrde da je njihovo otpuštanje „prestroga“ kazna i da su samo napravili manji previd. Kalifornijski žalbeni sud, međutim, nije poverovao u njihova objašnjenja i potvrdio je odluku da budu otpušteni.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво