Читај ми!

Užički Supermen završio fakultet u 73. godini

Da su godine samo brojka, dokazuje Milovan Milutinović poznatiji kao Užički Supermen koji je u 73. godini završio Fakultet za sport i turizam u Novom Sadu. Obožava sport, iz benča diže 100 kilograma, a nije mu teško da pešice ode do Moskve i Londona.

„Da bi to neko radio iza sebe mora da ima pedeset godina treninga. Potrebna je aktivno vežbanje, osluškivanje tela, da tokom dana imate redovne obroke, ali i da znate koliko ćete spavati. Ambicija i cilj moraju biti postavljeni toliko daleko da ne mogu da se dohvate. Život bez maštanja i bez učenja nema smisla“, objašnjava Milovan.

Ukolko želite da imate zapažene rezultate kao Užički Supermen, potrebno je da se odreknete prasetine i jagnjetine, a samokontrola i disciplina su ključ uspeha.

„Pre dvadeset dana napravio sam strateški plan za moj treći izazov. Krećem put Kadinjače, Zvornika, Zagreba, Ciriha za Strazbur, a potom produžavam na Olimpijske igre 2024.godine. Skeptici i lažni prijatelji kažu gde ti i šta ti u tim godinama, a ja da im dokažem da sam uspeo da pomerim granice ljudskih mogućnosti sa činjenicama koje svet nije video. To me ispunjava i čini srećnim“, kaže Milovan.

Milovan je napisao i knjigu Nemoguća misija u kojoj je opisao kako je izgledao put od Užica do Putina.

„Na putu do Moskve nosio sam Putinu čuturicu rakije, a sada da mi neko plati milijardu evra, to ne bih prihvatio, jer me je non-stop udarala. Kroz Poljsku dok sam prolazio hteli su da mi je oduzmu“, priseća se Milovan.

Nada se da će po njegovoj knjizi Emir Kusturica ili Radoš Bajić snimiti film, a u koliko se to ne desi, onda će, kako kaže, u sopstvenoj režiji biti i režiser i glumac.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво