Читај ми!

Супермен из Ужица

Милoван Милутиновић из Ужица успео је да са 200 килограма на раменима пређе 100 метара за мање од минут. Следећи изазов који је себи зацртао је да на Олимпијске игре у Лондону стигне пешке, што значи да је пред њим пут од 2.500 километара. Прећи ће га опремљен српском заставом и шајкачом.

Има 64 године, није члан националног олимпијског тима, али је испунио норму за одлазак на Олимпијске игре. Намерава да иде у Лондон, али у његовој дисциплини не деле се медаље. За овог супер човека се чуло, када је са четири џака пуна цемента - односно 200 килограма на плећима, прешао 100 метара за мање од минут.

„Ја се зовем Милован Милутиновић Супермен, спремам се интензивно за пут од Ужица до Лондона пешке за Олимпијске игре које почињу 27. јула."

Овај супермен није са друге планете. Тренира 44 године. У ногама има на хиљаде километара.

„Родила се идеја у мени из ината да идем да покажем човечанству шта значи здраво тело. Јер није само поента овде, људи ме гледају једним очима, они мисле да сам ја само јак, а ја нисам уопште јак и снажан колико имам здраво тело, а у здравом телу је здрав дух", објаснио је своје способности Милутиновић.

Бивши бодибилдер, каратиста, инструктор вожње, сада тренер, кондицију стиче пешачењем околним брдима и планинама. Снагу стиче у својој теретани. Нема спонзора. Ако треба, каже, продаће краву да би стигао на циљ. Једном је већ то урадио да би штићенике одвео у Мађарску на такмичење у каратеу. У Лондону ће имати још једну жељу.

„Ако знамо да је олимпизам витештво и спортско надметање и спортски дух, да пусте једног човека, а знам да те дисциплине нема на ОИ да пусте човека са 64 године да трчи 100 метра за 27 секунди то се граничи са бајкама, али ја сам успео да бајку претворим у стварност".

Не пуши, не пије ни ракију ни кафу. Човек који себе зове Суперменом, признаје да се плаши летења, али не и пешачења на релацији захтевној и за новији ауто.

Супермен стартује 26. априла. Опрема му је српска застава и шајкача на глави. Пред њим је пут од око 2.500 километара све до Лондона.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара