Одважни Ужичанин пешке до Москве да Путину поклони флашу ракије

Многима од нас коронавирус променио је планове, али шта тек да каже Ужичанин Милован Милутиновић који је пешке из свог града још у фебруару кренуо за Москву са сликом Путина и флашом ракије коју је хтео да му уручи на Дан победе.

За путешествије Милована Милутиновића екипа „Око магазина“ је претходног дана сазнала од нашег амбасадора у Москви, Мирослава Лазањског, који је данима покушавао да му уђе у траг. Последња вест гласи да је овај Ужичанин успео да стигне у главни град Русије. Но, поставља се питање шта ће даље у затвореној Москви и да ли ће му се жеља испунити да упозна председника Путина.

У видео-укључењу Милован каже да се после свих недаћа и мука које су га пратиле на путу од Ужица до Москве, сада осећа одлично – психички, физички и ментално.

Амбасадор Србије у Москви, Мирослав Лазањски, подсећа да је Милован кренуо из Ужица пре скоро два месеца, а да је његов дневни темпо наступања био око 40 до 50 километара. Како сам тврди, са собом носи по литар млека окачен о каиш с једне и друге стране тела и литар воде. Особље амбасаде га је прозвало „Ел Гранде Милован“.

„У Белорусији је добио неку потврду боравка од 30 дана, али је из Белорусије у Русију ушао без икакве граничне контроле, јер ту не постоји граница. Успут су га у неколико наврата зауставили руски полицајци којима је показао слику председника Путина и ракију коју му носи, са све шајкачом на глави, а они су га гледали као неко чудо“, наводи амбасадор Лазањски.

Милован је путовао мимо главних путева, наводно пратећи карту, али и држећи се оног старог начела, 'карту читај, ал сељака питај'. Како год, на крају је успео да се пробије до Подмосковља и даље не губи наду да ће 9. маја имати прилику да на паради у част Дана победе, лично упозна председника Путина. Чак се и руска телевизија заинтересовала за његов подвиг и намеру.

„Имаћемо можда проблем, кад све ово прође, шта ће Русија рећи због начина како је ушао у земљу. Али надамо се да ћемо то успети да изгладимо“, каже амбасадор Србије у Москви, додајући да о њему сада брину сви у амбасади јер непоколебљив дух, упорност, снага и одлучност коју Ел Гранде Милован има у 73. години живота заслужује признање.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво