Читај ми!

Skinuo odašiljač sa ajkule i nedeljama dizao lažnu uzbunu o pojavi predatora

Policija Zapadne Australije podigla je optužnicu protiv 48-godišnjeg muškarca koji je navodno ukrao uređaj za monitoring kretanja životinja sa ajkule koju je slučajno ulovio, a zatim pokretao upozorenja o opasnosti od ovog morskog predatora.

Čovek iz Zapadne Australije čiji identitet nije otkriven javnosti navodno je koristio uređaj za praćenje kretanja koji je uklonio sa velike bele ajkule i lažno upozoravao o pojavljivanju ove morske životinje u oblasti grada Albani i to skoro mesec dana, piše Gardijan.

Sve je počelo kada je 48-godišnjak, navodno, uklonio odašiljač sa ajkule nakon što ju je slučajno uhvatio i pustio živu.

Uređaj, koji je Odeljenje za primarne industrije i regionalni razvoj ugradilo ajkuli u okviru programa monitoringa životinja, policija je pronašla tokom pretresa na imanju u Zapadnoj Australiji, 1. oktobra.

Između 13. avgusta i 4. septembra, muškarac je navodno koristio uređaj da bi aktivirao upozorenja o morskim psima u tom području.

Policija grada Albanija podigla je optužnicu protiv tog čoveka za krađu, navodi se u saopštenju.

Od početka programa, 115 ajkula, uključujući velike bele dužine do 4,1 metra, je opremljeno odašiljačima.

Ovi uređaji emituju svoje jedinstvene niskofrekventne signale koje potom korisnici pomenutih servisa mogu da prime.

Tako je 13. avgusta u Albanju, u oblasti blizu plaže Midleton u 16 i 46 i ponovo u 16.53 stiglo upozorenje na veliku belu ajkulu.

Šef Policijske uprave Aabanija Hju Letesijer, ocenio je takvo ponašanje muškarca kao neodgovorno.

„Na ovaj način velika bela ajkula za koju znamo da se nalazi u vodama kod Albanija je neobeležena. Takođe, lažne uzbune izazivaju nepotreban strah kod stanovnika i naročito onih koji su u tom momentu na plaži ili u vodi“, zaključio je Letesijer.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара