Читај ми!

Vajsroj Kopaonik, hotel u kome se brzo sprijateljite s luksuzom

Prvi hotel američkog lanca Vajsroj u Evropi otvoren je na Kopaoniku. Objekat, koji će zbog blizine stazama i žičarama odgovarati skijašima, prvi je sa pet zvezdica u najvećem skijaškom centru u Srbiji. Imali smo priliku da među prvima obiđemo najluksuzniji hotel na Kopaoniku.

Hotel Vajsroj, iako okružen brojnim hotelima u centru Kopaonika, odmah vam privuče pažnju.

Izdvaja se izgledom, kombinacijom drveta i kamena koja se prirodno uklapa u planinu. I taj utisak se pojačava kada kročite u hol hotela, svedenih i toplih boja, ali bogat detaljima koji ne opterećuju. Za nekoga kome je moderni hotelski minimalizam previše, ovo je prava mera.

Iz te prve tačke na koju kročite Vajsroj vam objašnjava ko je i šta je. Pruža se pogled ka stazama i žičarama u Dolini sportova, kakav će većina gostiju imati u svojim sobama. Ovo je skijaški hotel, pre svega. I hotel koji vas gura ka kopaoničkoj prirodi, dovoljno divljoj i jakoj da je ni snažan priliv turista ne ugrožava previše.

Kopaonik je ozbiljna planina, prelepa i ćudljiva, nepripitomljena, a Vajsroj je osmišljen tako da vam to saopštava u svakom trenutku.

Ne samo svojim dizajnom, čiju funkcionalnost gost otkriva postepeno, već pre svega osobljem za koji ovde kažu da je "softver" hotela, ako se "hardverom" nazove ova nova i moderna zgrada.

Menadžment Vajsroja kaže da nijedan njihov hotel u svetu nije isti, tipičan, pa takvu individualnost zahtevaju i od zaposlenih koji su pre otvaranja hotela prošli višemesečne obuke.

Koktel povodom svečanog otvaranja hotela priređen je u Pik baru, koji se nalazi na najnižem nivou hotela, što omogućava ulazak u kafić pravo sa staze, čak i onima koji nisu gosti hotela.

Svečano posluženje na koktelu i ručku za zvanice nije bilo tek da se nešto prezalogaji već da se pošalje još jedna poruka: da će se kulinarski Vajsroj Kopaonik rado pozivati na lokalnu tradiciju.

Tako smo na meniju imali potaž od lokalno branih pečuraka, a za desert tart sa kopaoničkim borovnicama. Domaćini nisu propustili da naglase da je branje i jednog i drugog organizovana aktivnost za goste hotela, kojima se od tog "ulova" posle pravi ručak ili večera, ako to požele. Nisam čuo za sličan primer, svakako ne na Kopaoniku.

Kuvar, Britanac, zato je imao dodatnu priliku da se istakne kod glavnog jela, u mom slučaju bio je to losos gravlaks sa pireom od jabuka, kojem se menja ukus dok ga žvaćete. Ne znam kako se to postiže, ali znam da to iskustvo želim da ponovim, što pre.

Spa-centar, osim džakuzija, hamama, soba za masažu i sauna, sadrži i kriosaunu, u kojoj gosti mogu da se rashlade na niskim temperaturama. Iz uprave ističu da je za korišćenje spa-centra potrebno unapred zakazati termin, što će doprineti opuštanju gostiju koji izbegavaju gužvu.

Hotel ima 119 soba i apartmana površine od 35 do 70 kvadrata, kao i autentični predsednički apartman od 180 kvadratnih metara, sa dve spavaće sobe, privatnom kuhinjom, trpezarijom i posebnim liftom.

Interesantan je "Family Suite" koji je namenjen za boravak četvoročlane porodice. Osim dve spavaće sobe sa zasebnim kupatilima, apartmana, dostupna je i dnevna soba sa malom kuhinjom.

Menadžment hotela naglasio je da svaki gost u hotelu ima predsednički tretman, barem kada spava, jer su svi kreveti u hotelu istog kvaliteta kao oni u predsedničkom apartmanu.

Vajsroj Kopaonik je prvi hotel te grupacije u Evropi. Tokom sledeće godine očekuje se otvaranje hotela na portugalskom primorju, a na pitanje planira li se još neki hotel u Srbiji, iz uprave nisu dali precizan odgovor, ali su naveli da bi druga lokacija u našoj zemlji mogla da bude Beograd, kako bi se sezona upotpunila.

Prvi hotel sa pet zvezdica na Kopaoniku nesumnjivo će pojačati ponudu najvećeg ski-centra u Srbiji, ali će van skijaške sezone vlasnici morati da se potrude da privuku goste. To je i najavljeno tokom konferencije za medije – istakli su da će u saradnji sa drugim hotelima na Kopaoniku pokušati da organizuju muzičke festivale i druge manifestacije koje bi učinile da se sezona na Kopaoniku praktično ne prekida.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи