Читај ми!

Ukusi vina i turizam u vojvođanskoj ravnici

Gledaoci RTS-a nedavno su otkrivali tajne vinove loze gledajući istoimenu televizijsku seriju, posvećenu dešavanjima u vinogradima i vinarijama severne i Istočne Srbije.

Poznata palićka vinarija poslužila je kao scenografija za popularnu TV seriju "Tajne vinove loze", a sada u svojoj pravoj ulozi -dočarava tajne autohtononih vinskih sorti sa severa Bačke, prvim gostima sa severa starog kontinenta. Prvi strani turisti posle jednogodišnje pauze stigli su iz Moskve - vakcinisani ljubitelji dobre hrane i vina.

"Jako lepa i prijatna zemlja koja se drugarski odnosi prema Rusima. Jako ukusna hrana! Mi ćemo preporučivati Srbiju kao vinsku i lepu zemlju i sigurni smo da će Rusi dolaziti. Bila sam u mnogim zemljama, posetila sam različite vinarije i fascinirana sam kvalitetom srpskih vina", istakli su turisti iz Rusije.

Posle posete fruškogorskom vinogorju, ruski turisti su se uverili da palićka vina, po kvalitetu ne zaostaju za najboljim evropskim vinima, a ni gostoljublja ne manjka.

"Mi smo poslužili četiri različita jela, naravno izabrali smo vino koje se uz to slaže. Tako da su probali pino blank, roze i dva crvena vina", istakla je Dragana Vasiljević iz vinarije "Zvonko Bogdan", na Paliću.

Posetu turista iz Moskve podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam da bi se bogatstvo gastronomije i vinarstva Vojvodine što bolje predstavilo kao jedinstven brend.

„Ovo jeste pravi put da prvo gradimo brend srpskog vina, drugo da gradimo autentične sorte. Onda možemo da govorimo i o izvozu velikih količina kvalitetnog vina iz Srbije na tržište Ruske federacije", rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Ruski ljubitelji dobre vinske kapljice nastaviće sa degustacionim avanturama narednih dana u vinarijama Istočne i Zapadne Srbije.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи