Читај ми!

Berni koji sedi se ne zaustavlja, stigao i na duksericu

Kada se pomene Bernijeva fotografija zna se tačno koja fotografija je u pitanju, koji Berni i koje rukavice. Iako novi mimovi iskaču i dalje sa svih strana, pitanja koja sada pobuđuju pažnju javnosti su ko je snimio čuvenu fotografiju i koja dukserica.

Nekada smo govorili „Jedna fotografija vredi više od 1.000 reči“. To je bilo pre inauguracije novog predsednika SAD, a sada se češće može čuti: „Jedna fotografija (Bernija), a hiljadu mimova“. Možda i više hiljada. 

Iako je snimio mnogo fotografija, Brendan Smailovski ovih dana odgovara na pitanja u vezi sa onom koju je video ceo svet. Fotograf AFP-a, u intervjuu za Roling stoun, kaže da njegova fotografija senatora nije bila baš najbolja.

„Sama fotografija nije toliko lepa. Nije to sjajna kompozicija. Neću je staviti u portfolio“, istakao je Smailovski. 

Prema njegovim rečima, Sandersa je snimio kada je u stvari hteo da fotografiše senatore Teda Kruza i Džoša Houlija. 

Uprkos tome što su na osnovu fotografije mnogi stekli utisak da je Sanders bio loše volje i da je izbegavao ljude, Smailovski ističe da to nije bio slučaj i da senator nije sedeo sam tokom ceremonije i da je pričao sa mnogima koji su prisustvovali svečanosti, prenosi Biznis insajder.

Međutim, fotografija na kojoj Berni Sanders sedi ispred američkog Kapitola, prekrštenih nogu i ruku otrgla se od autora i živi svoj život zasenivši inauguraciju 46. američkog predsednika Džoa Bajdena

Zahvaljujući fotografiji Brendana Smailovskog, svet je čuo i za nastavnicu iz Vermonta Džen Elis, koja je pre nekoliko godina poklonila Sandersu šarmantne rukavice.

Džen pravi rukavice u slobodno vreme, a sve zalihe koje je imala rasprodate su ubrzo po inauguraciji.

Novi hit među obožavaocima „Bernija koji sedi“ je dukserica. Cena je 45 dolara i takođe je razgrabljena. Prihod od prodaje Sandersov tim namenio je isključivo u humanitarne svrhe.   

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво