Crna mamba nasred plaže

Plaže u južnoafričkom gradu Darbanu su zatvorene zbog pandemije koronavirusa, ali kupače koji se nisu pridržavali ove zabrane prestravio je neočekivani posetilac koji je izronio iz vode. Na plaži se pojavila dva i po metra duga crna mamba, jedna od najotrovnijih zmija na svetu.

Kako se moglo videti u objavi na Fejsbuku, služba Instituta za morska istraživanja došla je na mesto događaja, i to, kako su rekli, prilično sumnjičavi, s obzirom na to da građani često čim vide veliku crnu zmiju, odmah misle da je crna mamba.

Ipak, kada su stigli na plažu, ispostavilo se da iz mora jeste isplivala crna mamba i to duga 2,47 metara. Srećom, bila je toliko iscrpljena da su uspeli bez problema da je uhvate.

„Ostala je mirna i tokom prebacivanja u naše prostorije gde ćemo utvrditi u kakvom je stanju“, navode zaposleni iz Instituta.

Mamba će ostati kod njih sve dok ne povrati snagu i bude sposobna da se vrati u svoje prirodno stanište.

Inače, crne mambe, od kojih je otrovnija samo kraljevska kobra, se jako retko pojavljuju na obali jer vole područja u unutrašnjosti i bujniju vegetaciju. Verovatno je do mora stigla kroz kanale i reke koje se ulivaju nedaleko od plaže.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије