Na aerodromu u Dubaiju putnike testiraju K9 policijski psi, tačnost 92 odsto

Aerodrom u Dubaiju prvi je u svetu uveo pse koji mogu da nanjuše koronavirus. Putnicima koji su izabrani uzima se bris, a u sobi za izolaciju nalaze se psi koji njuškaju uzorke

Putnici koji stižu na aerodrome u UAE mogli bi biti među prvim putnicima na svetu koji su prošli detekciju kovid-19 od strane policijskih pasa. K9 snajperski psi stacionirani su na aerodromima širom zemlje kako bi se otkrili tragovi koronavirusa iz uzoraka putnika. 

Ukoliko nanjuše tragove koronavirusa, dresirani su da sednu i položajem tela daju informacije.

Tačnost podataka koje daje „pseće njuškanje" je oko 92 odsto, a rezultati su dostupni za par minuta.

Psi su samo dodatna preventivna mera zaštite, a test je efikasan i brz. Ne postoji kontakt sa psom i putnikom.

Iako aerodrom u Dubaiju ima stroge zahteve za testiranje, ovaj način je dodatni nivo zaštite, jer pas svaki deseti put može pogrešno da detektuje miris, pa takvi putnici mogu da imaju probleme sa tačnim rezultatima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво