Čitaj mi!

Boldvin: Nemam reči, srce mi je slomljeno

Holivudski glumac Alek Boldvin, u prvoj izjavi nakon nesreće na snimanju u kojoj je usmrtio koleginicu, kaže da mu je srce slomljeno i dodaje da sarađuje sa policijom u istrazi kako bi se utvrdilo kako je došlo do incidenta.

„Nema reči kojima bih mogao da prenesem svoj šok i tugu u vezi sa tragičnom nesrećom koja je odnela život Haline Hačins, supruge, majke i naše koleginice kojoj se duboko divimo", napisao je Alek Boldvin na Tviteru.

„U kontaktu sam sa njenim mužem i nudim podršku njemu i njegovoj porodici. Srce mi je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih koji su poznavali i voleli Halinu", navodi američki umetnik.

Glumac i producent Alek Boldvin (63) je, najverovatnije nehotice, pogodio dva člana ekipe, reditelja Džoela Souzu (48) i direktorku fotografije Halinu Hačins (42) kada je opalio iz pištolja koji je trebalo da bude rekvizit na snimanju filma Rđa (Rust).

Halina Hačins je preminula na licu mesta, dok je Souza odvezen u bolnicu.

Aleksandar Rej Boldvin Treći, ili prosto Alek Boldvin, rođen je 3. aprila 1958. godine u Njujorku, kao drugo od šestoro dece, i zajedno sa braćom Stivenom, Vilijamom i Danijelom, odlučio da se bavi glumom.

Tokom višedecenijske karijere Boldvin je bio upleten i u brojne skandale, od burne veze i još burnijeg razvoda sa Kim Bejsinger do tragičnog incidenta na snimanju filma Rđa.

Tragedija tokom snimanja vesterna Rđa ponovo je pokrenula i diskusiju o rukovanju oružjem tokom snimanja filmova i kako dođe do situacija u kojima ljudi mogu da budu ozbiljno povređeni, pa čak i da poginu. 

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 23. okt 2021, 12:43) - anonymous [neregistrovani]

Pucanj

Možda je bila takva scena gde je trebalo da puca u kameru, tj da izgleda kao da puca u onoga iz čije perspektive gledamo. Ova nesrećna žena se verovatno nalazila iza kamere i gledala na ekranu kako snimak protiče. Da su bili ćorci nije bitno gde i u šta puca, ali izgleda da nisu bili. Koje rukovao sa tim rekvizitima, sad je pitanje

(subota, 23. okt 2021, 09:12) - anonymous [neregistrovani]

Filmski scenario

Od kada se u filmovima (scenariju, reziji) puca iza kamere?