Читај ми!

Случај Болдвин - ко је Халина Хачинс, страдала на сету филма

Свет је обишла вест да је популарни холивудски глумац Алек Болдвин, устрелио своју колегиницу Халину Хачинс и редитеља Џоела Соуза, током снимања филма „Рђа”. За потребе снимања Алек Болдвин пуцао је из реквизита, па се поставља питање како он може да усмрти.

Портпарол Алека Болдвина истакао је у саопштењу за јавност да је инцидент последица неисправног реквизита. Полиција је саопштила да је прерано да се утврди шта се стварно догодило на сету снимања филма, па се цео поступак пренео на истражитеље.

Директорка фотографије Халина Хачинс преминула је од прострелне ране, коју је добила током снимања филма Рђа, који се снимао у импровизованој цркви. Имала је 42 године.

Радила је на бројним филмским остварењима. Халина Хачинс рођена је у Украјини, одрастала је у совјетској војној бази у Арктичком кругу.

Школовала се на Националном универзитету у Кијеву где је стекла диплому међународног новинара. Касније је почела да ради као истраживачки новинар на британским документарним продукцијама.

Током година, преселила се са породицом у Лос Анђелес, где је стекла диплому на Конзерваторијуму Америчког института за филм. Од 2018. године, била је ангажована као сниматељ у "21st Century Fox DP".

Часопис American Cinematographer, 2019. године прогласио је Халину Хачинс звездом у успону.

Била је директор фотографије акционог филма Archenemy, који је снимљен 2020. године.

"Била је брилијантан таленат који је био потпуно посвећен уметности и филму", написао је редитељ Адам Иџипт. 

На снимању филмова користе се реквизити оружја који користе ћорке. 

Чак и ћорци које испаљује могу да буду веома опасни. Ћорак је термин који се користи за метак за вежбу. То је прави метак, са чауром, барутним пуњењем, али без зрна на врху. Уместо зрна, налази се само танка „капа" обично од папира или воска која држи барутно пуњење у месту. 

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво