Читај ми!

Princ Hari uporedio odrastanje u kraljevskoj porodici sa filmom Trumanov šou i zoo-vrtom

Čini se da se princu Hariju ne dopada način na koji ga je otac podizao. Vojvoda od Saseksa, u intervjuu koji je dao u Americi, govori o „genetskom bolu i patnji“ u kraljevskoj porodici naglašavajući da želi da njegova deca „izađu iz tog začaranog kruga.

U još jednomintervjuu koji, poput onog iz marta, PR službu kraljevske porodice šalje u vanredno stanje, princ Hari detinjstvo u kraljevskoj porodici uporedio je sa mešavinom života junaka filma Trumanov šou i boravka u zoo-vrtu.

Razgovarajući sa američkim glumcem Deksom Šepardom za njegov podkast Armchair Expert, Hari je promovisao svoju seriju o mentalnom zdravlju The Me You Can't See, koja izlazi sledeće nedelje.

Govoreći o svom detinjstvu, princ koji sa suprugom Megan očekuje ćerku i već je otac dvogodišnjeg Arčija, rekao je da ne bismo smeli da upiremo prstom ili da nekoga okrivljujemo.

„Svakako, kada je reč o roditeljstvu, ako sam doživeo neki oblik bola ili patnje zbog bola ili patnje koju su pretrpeli moj otac ili moji roditelji, potrudiću se da prekinem taj začarani krug tako da to ne prenosim dalje“, istakao je unuk britanske kraljice.

Prema njegovim rečima, mnogo je genetskog bola i patnje koji se inače prenosi, tako da bi kao roditelji trebalo da učinimo sve što možemo da se prekine ciklus.

Hari: Znam taj poslovni model, ne želim da budem deo njega 

U trećoj deceniji, kako kaže, shvatio je da ne želi „kraljevski posao“, jer je uvideo šta je učinio njegovoj majci, princezi Dajani.

Vojvoda od Saseksa otkriva da je morao da se „nasmeje i izdrži“, ali je dodao: „Video sam poslovni model, znam kako ovaj proces teče i kako sve funkcioniše. Ne želim da budem deo ovoga. To je mešavina filma Trumanov šou i boravka u zoološkom vrtu“.

Trumanov šou je satirični film iz 1998. godine u kojem glumi Džim Keri, gde glavni lik postaje svestan da je zvezda međunarodnog rijalitija.

Hari navodi da je započeo terapiju odmah nakon razgovora sa suprugom Megan, koja je to „odmah videla“.

Terapija mu je, kako kaže, pomogla da „iščupa glavu iz peska“ i natera ga da shvati da svoj privilegovani položaj treba da koristi da bi pomogao drugima.

„Preselio sam celu porodicu u SAD, to nije bio plan, ali ponekad morate da donosite odluke i da vam porodica i mentalno zdravlje budu na prvom mestu“, objasnio je vojvoda.

Tokom gostovanja, princ Hari opisao je i slobodu koju oseća živeći u Los Anđelesu.

„Zapravo mogu da idem uzdignute glave. Osećam se drugačije, mogu da stavim Arčija na bicikl, a to nikada ne bih imao priliku da to učinim“, zaključio je mlađi sin princa Čarlsa i princeze Dajane.

Podkast je objavljen gotovo istovremeno sa vešću da su u muzeju „Madam Tiso“ figure Harija i Megan odvojene od članova kuće Vindzor i da su prebačene u holivudsku zonu gde se nalaze voštane statue drugih poznatih ličnosti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво