Читај ми!

Princ Hari: Britanski mediji su mi uništavali mentalno zdravlje

Voditelj popularnog šoua, britanski komičar Džejms Korden, u svojoj emisiji „Lejt lejt šou“ (The Late Late Show) ugostio je specijalnog gosta – princa Harija. U jednom od retkih intervjua koje je dao otkako je odstupio od kraljevskih dužnosti vojvoda od Saseksa priznaje da mu se više sviđa prikaz kraljevskog života u Netfliksovoj seriji „Kruna“ od onog kako je predstavljen u britanskim medijima.

Pojava princa Harija u razgovoru sa Džejmsom Kordenom u Lejt lejt šouu bila je velika ekskluziva s obzirom na to da je Bakingemska palata početkom meseca objavila da se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa neće vraćati na svoje kraljevske dužnosti.

Kada je par januara prošle godine objavi da „odstupaju“, kraljica im je ostavila otvorenu mogućnost da se posle godinu dana vrate. U saopštenju Palate navedeno je da su opozvani i da im se ukidaju počasna vojna imenovanja i kraljevsko pokroviteljstvo koje su imali.

Harijev intervju sa Kordenom pojavio se samo nekoliko dana uoči gromoglasno najavljenog razgovora vojvode i vojvotkinje od Saseksa 7. marta u udarnom terminu sa Oprom Vinfri.

Tokom emisije, Korden i princ Hari se voze kroz Los Anđeles u autobusu sa otvorenim krovom i razgovaraju. Hari priznaje da gleda „Netfliksovu“ seriju Kruna – koja istražuje brojne spletke i zamršene odnose u kraljevskoj porodici.

„Mnogo mi je prijatnije da gledam Krunu, nego kada vidim priče o svojoj porodici, supruzi ili sebi i britanskoj štampi“, otkriva vojvoda od Saseksa. „Svi znamo kakva može biti britanska štampa i to je uništavalo moje mentalno zdravlje", dodaje. „Osećao sam se kao da sam otrovan. Tako da sam uradio ono što bi radio svaki drugi suprug i svaki drugi otac".

Iako ostali članovi kraljevske porodice ne iznose svoje stavove o seriji Kruna, Hari naglašava da se autori ne pretvaraju da govore istinu. „To je fikcija, delimično zasnovana na činjenicama. Naravno da nije sve tačno, ali daje okvirnu predstavu o tome kakav je to način života, kako je pritisak dužnosti i službe iznad porodice i svega ostalog, i šta iz toga može da se izrodi“, objašnjava sagovornik Džejmsa Kordena.

Hari i Megan su već duže vremena u pravom „ratu" sa velikim delom tabloidnih medija, nastojeći da sudskim putem isprave sve nepravde i uvrede za koje misle da su im nanete objavljivanjem netačnih detalja i fotografija iz njihovog privatnog života.

Njegova supruga, Megan Markl, je nedavno dobila parnicu u sporu sa Mejlom koji je objavio deo pisma upućenog ocu.

Hari u intervjuu kaže da će njegov život sa Megan u Los Anđelesu biti „malo drugačija verzija, ali u suštini nastavak onoga što su ionako već radili u Velikoj Britaniji“.

„Moj život će uvek biti u javnoj službi, a Megan je to prihvatila i nas dvoje uživamo u tome“, kaže komentarišući saopštenje koje je Kraljica Elizabeta Druga prošle nedelje potpisala da njih dvoje više ne uživaju privilegije kraljevske porodice.

„To nikada nije bio odlazak. Mi smo odstupili, a ne napustili. Bilo je zaista teško opstati u tom okruženju“, otkriva Hari, dodajući da on nikada neće „napustiti“, bez obzira na to „kakve odluke druga strana donese“.

Takođe, otkrio je Kordenu da su imali više video-poziva sa kraljicom i princom Filipom otkako su se odselili. „Pričali smo preko Zuma nekoliko puta. Videli su Arčija kako trčkara unaokolo“, kaže Hari.

Šalio se i na račun svoga dede, princa Filipa, kako ne ume da klikne na dugme da napusti sastanak, već samo zatvori laptop kada se razgovor završi. Nije komentarisao vest da se princ Filip trenutno nalazi u bolnici u Londonu, verovatno zato što je intervju snimljen pre ovog događaja.

Hari je govorio i o Megan i njihovim sinu Arčiju, otkrivši da je detetova prva reč bila „krokodil“ i da mu je kraljica, na Meganin predlog, za Božić poklonila aparat za pečenje vafla.

Osvrćući se na početak ljubavne veze sa Megan, Hari navodi da svaki izlazak sa njim ili bilo kojim drugim članom kraljevske porodice bude upropašćen. „Zato se sastanci svode na večere i gledanje televizije ili čavrljanje kod kuće. I na kraju kada postanete par, tek onda se odvažite da izađete na večeru, u bioskop i sve ostalo“.

Tokom vožnje kroz Los Anđeles Korden i Hari su svratili i do kuće u kojoj je snimana serija iz devedesetih Princ sa Bel-era sa Vil Smitom, a princ otkriva da zna reči pesme iz serije, a potom je zamolio vlasnike kuće da se posluži toaletom.

U jednom trenutku, Korden je pozvao Megan sa Harijevog telefona i u šali joj predložio da se presele u tu kuću. „Mislim da smo se dovoljno selili“, odgovorila je vojvotkinja od Saseksa i otkrila da svog supruga zove „Haz“.

Interesovanje za novi život para verovatno će se pojačati posle intervju sa Oprom Vinfri, koji će, kako se očekuje, više govoriti o prirodi njihovog napuštanja kraljevskog života.

Par je nedavno objavio da čeka drugo dete.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво