Принц Хари и Меган Маркл одступају са свих краљевских дужности

Принц Хари и војвоткиња од Сасекса Меган Маркл одлучили су да одступе са свих краљевских дужности и започну самосталан живот. Oгласила се и Бакингемска палата: Компликовано је.

У кратком саопштењу oбјављеном на Инстаграму, краљевски пар је навео да желе да створе нову улогу за себе у институцији и да желе да постану финансијски независни.

У изјави је такође речено да су одлуку донели "после вишемесечног размишљања и унутрашњих дискусија".

"Одлучили смо да се повучемо као старији чланови краљевске породице и радимо на томе да постанемо финансијски независни, настављајући да у потпуности подржавамо Њено величанство", наведено је у новој објави на Инстаграму.

Додали су да су овакву одлуку донели уз подршку јавности.

Принц Хари и Меган Маркл су поручили да планирају да балансирају време између Северне Америке и Велике Британије.

"Овај географски баланс омогућиће нам да одгајамо сина уважавајући краљевску традицију у којој се родио, а истовремено ће пружити нашој породици простор да се фокусира на следеће поглавље", наведено је у саопштењу.

Огласила се и Бакингемска палата 

Ово је изненадна и драматична одлука краљевског пара, након што су провели шест седмица на одмору у Канади са осмомесечним сином Арчијем, далеко од краљевске породице. 

Oвим поводом огласила се и Бакингемска палата саопштењем у ком наводи да су разговори око њихове будуће улоге у раној фази. 

"Разумемо њихову жељу за другачијим приступом, али ово су компликована питања за која је потребно време", наводи се у саопштењу Бакингемске палате.

Принц Хари (35) и Меган Маркл (38) венчали су се 19. маја 2018. године у капели Светог Ђорђа у Виндзору надомак Лондона. У мају прошле године војвоткиња од Сасекса родила је дечака.

Принц Хари је постао познат по оштрим критикама на рачун медија, наводећи да они на сваки начин крше право на приватност њега и његове супруге. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво