Читај ми!

Принц Хари и Меган неће се вратити у краљевску породицу

Принц Хари и Меган Маркл, војвоткиња од Сасекса, обавестили су краљицу Елизабету Другу, да се неће враћати као „активни” чланови британске краљевске породице, саопштено је из Бакингамске палате.

Као резултат одлуке уследило је саопштење о укидању почасних војних именовања и краљевских покровитељства која су имали војвода и војвоткиња од Сасекса. Пар ће бити опозван и редистрибуиран међу „активним” члановима краљевске породице, наводи се у саопштењу Палате.

Активни чланови породице су они који добијају новчану надокнаду, када представљају породицу, што указује на то да пар губи део прихода. 

Краљица је „писмено потврдила да повлачењем из рада Краљевске породице није могуће наставити са одговорностима и дужностима које произлазе из живота у јавној служби".

„Иако су сви тужни због одлуке, војвода и војвоткиња остају веома вољени чланови породице", наводи се из Бакингамске палате.

Портпарол принца Харија и Меган Маркл, рекао је да су војвода и војвоткиња од Сасекса „и даље посвећени својој дужности и служби у Великој Британији и широм света, и да ће и даље бити подршка организацијама које су представљали, без обзира на званичне улоге".

„Сви можемо живети службеним животом. Услуга је универзална", додао је портпарол.

Пар се повукао са службених краљевских дужности у јануару 2020. године, а саопштење је донето само неколико дана након објаве да пар чека друго дете.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара