Читај ми!

Udovica Larija Kinga povela bitku za nasledstvo

Udovica legendarnog voditelja, Larija Kinga, podnela je zahtev sudu kojim želi da ospori rukom napisan testament po kome celokupnu imovinu treba među sobom da podele njegova deca.

Šon Sautvik King tvrdi da je njen pokojni suprug u trenutku kada je rukom napisao poslednju volju, koju je sudu podneo sin iz prethodnog braka, imao „sumnjive mentalne sposobnosti“.

Inače oporuka je sačinjena samo dva meseca pošto je King podneo zahtev za razvod braka od Šon. Prema njenim advokatima, on je u to vreme pretrpeo moždani udar i bio je podložan „spoljnim uticajima“, prenosi Varajeti.

Lari King je preminuo 23. januara u 87. godini, a nadživeli su ga osim supruge Šon i njihovo dvoje dece, Kenona i Čens, i Lari King Junior, sin iz prethodne veze. U vreme njegove smrti razvod sa Šon nije bio okončan.

Sudu je 10. februara Lari King Junior predao rukom napisanu oporuku svoga oca od 17. oktobra 2019. godine u kojoj je poznati voditelj napisao da „100 odsto mojih sredstava bude podeljeno na jednake delove među mojom decom“.

U tom trenutku King je imao petoro dece, ali su Čaj i Endi umrli u razmaku od nedelju dana 2020. godine.

U svojoj tužbi, Šon tvrdi da ova rukom napisana poslednja volja „nema nikakvo pravno dejstvo“. Dodaje i da je to u suprotnosti sa Kingovim testamentom iz 2015. godine, po kome je ona jedini naslednik. Takođe, ona je trebalo da raspolaže svim sredstvima porodice King.

Šon takođe, u podnesku optužuje svog pastorka za neprimeren uticaj na oca. Tvrdi i da je nedavno otkrila „tajni račun“ sa koga je King svome sinu dao više od 260.000 dolara. Smatra da su to neoprimereni iznosi koji su isplaćeni iz njihove zajedničke imovine i da namerava da traži nazad deo ili celokupan iznos.

S druge strane, Lari King Junior tvrdi da u trenutku smrti njegov otac i Šon više nisu bili zajedno. Kuću su prodali i živeli su odvojeno. Međutim, advokati koji zastupaju Šon tvrde da je King pristao da se proces razvoda stopira i da je postojala mogućnost da se supružnici pomire.

„Kada su podneli zahtev za razvod, obavljeno je samo jedno ročište i stranke su upućene na savetovanje. Još uvek je postojala mogućnost pomirenja, ali su Larijevi zdravstveni problemi sprečili da do toga dođe“, navodi se u podnesku.

Lari King junior je zatražio od suda da ga ovlaste da raspolaže očevom imovinom. Takođe je zahtevao da kompanije njegovog oca. „Lari King enterprajs“ i „LK prodakšns“ dobiju nove direktore. Napominje i da treba podmiriti razne račune i da nisu izmirene obaveze prema Kingovom pomoćniku i zdravstvenom osoblju. Takođe i da je potrebno zaustaviti neovlašćeno korišćenje brenda Larija Kinga od strane pojedinih onlajn trgovaca.

Šon se usprotivila ovim zahtevima navodeći da je Lari King napustio Juniorovu majku i pre njegovog rođenja. Tvrdi i da ga Lari nije poznavao sve do njegovih kasnih tridesetih i da nije ni znao da Junior postoji.

„Podnosilac zahteva za ostavinski postupak nikada nije bio deo života, karijere ili posla kojim se Lari King bavio i krajnje je neprimereno imenovati ga za nosioca njegove zaostavštine“, navodi se u tužbi koju je podnela Šon Sedvik King.

Pretres je zakazan za 24. februar u ostavinskom sudu okruga Los Anđeles.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара