Читај ми!

Преминуо легендарни ТВ водитељ Лари Кинг

Америчка ток-шоу легенда Лари Кинг преминуо је у болници у 88. години живота после дуге болести. Свестран водитељ, познат по свом директном приступу, Кинг је у вишедеценијској каријери водио неке од најпопуларнијих ТВ емисија на бројним медијима и освојио прегршт награда.

Кинг је пре неколико месеци примљен у болницу након што је осетио срчане тегобе. Свој рођендан 19. новембар прославио је у кревету.

Прослављени водитељ деценијама пати од срчаних проблема. Кинг је 1987. године доживео тежак инфаркт када му је урађен четвороструки бајпас. У новембру 2019. године претрпео је мождани удар.

Од локалног радија до светске звезде 

Новинарску каријеру започео је 50-их година. На медијску сцену се пробио као домаћин радијске емисије Лари Кинг шоу, која је почела са емитовањем 1978. године.

Међународну славу стекао је водећи ток-шоу Лари Кинг лајв (Larry King Live) пуних 25 година на Си-Ен-Ену од 1985. до 2010. године.

У емисији је угостио бројне познате личности, од филмских звезда до истакнутих политичара.

Прелазак са Си-Ен-Ена на РТ Америка  

Две године по напуштању Си-Ен-Ена основао је продукцијску кућу „Ора ТВ“ и поново се вратио ток-шоу формату емисијом Larry King Now. Годину дана касније, потписао је уговор са РТ Америка да на тој телевизији емитује емисију.

„Пре бих моћним људима постављао питања, него причао у њихово име“, рекао је Кинг тада.

Од тада је Larry King Now постао подкаст, а водио је и емисију Политикинг на РТ Америка.

Свестран и директан

Био је веома веома елоквентан и свестран домаћин, познат по свом директном приступу без много околишања. 

Током каријере Кинг је добио велики број награда, укључујући два Пибодија за изузетност у медијском извештавању, Еми и 10 CableAce признања за најбољег интервјуера и најбољи ток-шоу.

Женио се чак осам пута. Иза себе је оставио петоро деце и деветоро унучади.

Поводом смрти ТВ легенде, огласиле су се и личности из јавног живота.

Председник Русије Владимир Путин, упутио је породици Ларија Кинга изразе саучешћа.

„Доста пута су се срели и Кинг је интервјуисао Путина више пута. Председник је увек поштовао висок ниво професионализма и новинарску репутацију Ларија Кинга", рекао је представник Кремља Дмитриј Песков.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво