Čitaj mi!

„Tesla" traži stručnjaka koji će „štititi" Ilona Maska na društvenim mrežama

Izvršni direktor „Tesle” milijarder Ilon Mask, očigledno teško izlazi na kraj sa neprijatnim i zluradim komentarima koji mu se upućuju na društvenim mrežama, pa je rešio da zaposli osobu koja će mu ublažiti taj problem.

Nedavno je kompanija „Tesla” objavila oglas za popunjavanje radnog mesta. Naime, traži se stručnjak koji bi se bavio raznim vidovima podrške kupcima.

Ipak, oglas je ubrzo malo izmenjen, pa je dodato da traženi stručnjak „treba da rešava pitanja žalbi, odgovarajućim kanalima i kritičkim razmišljanjem, i da se bavi sadržajima sa društvenih mreža koje su usmerene na izvršnog direktora kompanije”. 

Milijarderu Masku, koji ima više od 42 miliona pratilaca na Tviteru, možda je počelo da smeta komentarisanje, pa i vređanje na društvenim mrežama, posebno nakon što je kompanija prošle godine ukinula odeljenje za odnose s javnošću. 

Neki korisnici društvenih mreža negativno su reagovali na otvaranje takve radne pozicije.

Većina ljudi na društvenim mrežama je, međutim, prepoznala činjenicu da, iako se Mask, kao i svaka javna ličnost, suočava sa određenom dozom kritika na mreži, on takođe ima i veoma vernu bazu obožavalaca.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">