Šerbedžija: Novak je imao najbolje namere, nije njegova krivica

„Ne daj se Ines“, „Mostarske kiše“, „Prever“... Mnogo toga izrecitovao je i ispevao onih meseci kad nam je bio najteže Rade Šerbedžija i to preko društvenih mreža. Gledali su ga milioni u karantinu, neki su se smejali, neki se sećali starih dana, a poneko je i plakao. Našli smo ga danas u Fažani.

Kako je otkrio, bila je to ideja njegove supruge. Kada su se vratili u Rijeku iz Beograda gde je Lenka pripremala predstavu Ružni, prljavi, zli, kojoj je premijera u BDP-u otkazana zbog izbijanja pandemije, njih dvoje su se samoizolovali.

„Lenka je tada došla ideju da u tom vremenu, kada je ljudima bilo teško, pošaljem ljudima preko Fejsbuka neke pesme. Reakcije su bile veoma dobre. Ljudi su slali očekivanja, želje i narudžbine“, rekao je Šerbedžija za Beogradsku hroniku.

Zbog svega toga, u početku je svaki dan tako nešto radio, a posle je malo proredio na svaki treći.

„Na kraju tog najtežeg dela sa koronavirusom, snimio sam sa Lenkom i uz pomoć ćerke Milice, koja je bila snimatelj i montažer, 41 snimak. Počeo sam da uživam, a i shvatio da moja ćerka, osim za pevanje i komponovanje, ima talenat i za snimanje“, navodi poznati glumac i recitator.

Bilo mu je, kako kaže, pravo uživanje da radi sa njih dve i za publiku sa kojom su ostvarili jednu posebnu vezu.

Nema predaje

Govoreći o pandemiji, Šerbedžija ističe da ne smemo da se predamo.

„Treba da budemo ozbiljni, slušamo upozorenja i uputstva zdravstvenih radnika, ali se ne smemo predati bez borbe, ne smemo se potpuno zatvoriti, jer to dovodi ponekad i do gorih posledica“, smatra Šerbedžija.

Kada se situacija malo smirila, Šerbedžija je sa suprugom i svastikom Lidijom Udovički organizovao manifestaciju tokom koje su mnogi muzičari dolazili i svirali ispred restorana.

Pošto je to naišlo na divne reakcije, odlučio je da napravi svoj mali koncert, na koji nije očekivao da će doći izuzetno veliki broj ljudi.

„Onda sam se zabrinuo. Ispašću kao moj prijatelj Novak Đoković. Uprkos njegovim najboljim namerama, optužuju ga da je ovakav i onakav, da je uradio nelogične stvari, a zapravo je imao najbolju nameru. Žao mi je da se taj plemeniti čovek našao u takvoj situaciji“, istakao je Šerbedžija.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи