Nismo zarasli, zavesa-šiške su u modi!

Iz izolacije izlazimo polako, ali naše frizure videće se brzo. To jest ono što je ostalo od njih. Ipak, nema mesta panici, poručuju vizažisti i frizeri jer su u modi duge šiške koje poput zavesa skrivaju deo lica.

Svaka dekada ima karakterističnu frizuru. Sedamdesetih godina je dominirala duga, talasasta ili kovrdžava kosa, osamdesete su donele skraćenje kose u gornjem delu glave uz slobodne dugačke pramenove nižih slojeva.

Tokom devedesetih Leonardo Dikaprio i Kurt Kobejn popularizovali su dugačke šiške koje su se poput zavesa spuštale oko lica. Često i preko lica. 

Trend zavesa-šiški se vratio, i to u pravi čas!

Frizerski saloni širom sveta bili su zatvoreni nedeljama ili su i dalje. Ko ima sreće da mu neko od ukućana vlada umećem šišanja, farbanja ili feniranja ne brine previše. 

Ipak, mnogo je više onih kojima je (ne njihovom voljom) porasla kosa. Ako se tome doda i činjenica da, osim najvernijih posetilaca salona, većina tamo nije išla od velikog novogodišnjeg spremanja, jasno je da je procenat „zaraslih” poveći.

Zato raduje činjenica što su duge šiške, muške i ženske, apsolutno dominantan trend ove sezone.

Ako niste oduševljeni idejom pogledajte na internetu kako su Gvinet Paltrou, Vinona Rajder, Bred Pit, Džared Leto, Hali Beri, pa čak i princeza Dajana rado nosili frizure sa ovakvim šiškama. Naravno, na Instagramu postoji obilje svežih primera. Možete početi od naloga Bele Hadid.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 09. maj 2020, 12:49) - Grkinja [neregistrovani]

Korona stajl

Korona siške. Srećom frizerski saloni otvaraju ubrzo. Stil na slikama je bljak .
Sreća stigla sam da skratim kosu pre karantina! Hehe