Читај ми!

„Izgubljena ljubav" novi singl Danice Krstić za PGP RTS

Njen glas budi emocije, a nesvakidašnji muzički izbor ove mlade devojke daje nadu da će srpska tradicionalna muzika imati predstavnike i u godinama koje dolaze.

Zvezda etno-muzike, mlada po godinama ali iskusna po godinama trajanja na muzičkoj sceni- pevačica Danica Krstić (26) objavila je novi singl Izgubljena ljubav za PGP RTS.

„Pre nešto više od godinu dana, Dejan Vukčević mi dao da poslušam demo verziju ove pesme, koja je sada napokon ugledala svetlost dana. Odmah mi se dopala a sada kad smo je i snimili, zaista sam srećna. Uložili smo mnogo vremena i truda, a Vukčević je vredno radio i na tome da se pesma što bolje poklopi sa mojim pevačkim senzibilitetom, da se osećam prijatno dok je izvodim. On je veliki perfekcionista, vodio je računa o svim detaljima, kako o melodiji i tekstu, tako i o aranžmanu.

Naš cilj, kroz ovu saradnju je da doprinesemo da se nastavi pisanje i izvođenje pesama u duhu naše tradicionalne muzike i da se radijska praksa, kakva je bila nekada na Radio Beogradu- nastavi, da bude vitalna. Nakon dvadeset godina mog aktivnog muzičkog života na sceni, ponosna sam što izamene stoji institucija kakva je PGP RTS i što zahvaljujući našoj dugogodišnjoj saradnji i podršci koju dobijam i od PGP-a i čitavog medijskog sistema RTS-a, ne sumnjam da će i ovaj novi singl proći sjajno, s obzirom kakav smo tim okupili i sa koliko ljubavi smo radili na pesmi Izgubljena ljubav, poverila je Danica Krstić, jedna od najupečatljivijih balkanskih etno-vokala.

Muziku, aranžman i tekst za pesmu Izgubljena Ljubav koju izvodi Danica Krstić, uradio je Dejan Vukčević, pesma je snimana u studiju Aleksandra Sofronijevića, miks i mastering potpusuje Ivan Lekić. Muziku je snimao orkestar Dejana Vukčevića.

Svoje prve muzičke korake, Danica Krstić načinila je još kada je imala šest godina. Prvi javni nastup ostvarila je sa Biljom Krstić i od tada je počela njena muzička karijera, koja i dalje traje.

Bila je pobednik RTS-ovog muzičkog takmičarskog serijala Šljivik (2012) u kategoriji vokalnih solista, a 2015. godine je bila finalistkinja srpskog izbora za „Evrosong", sa pesmom Suze za kraj. Vokal Danice Krstić doprineo je i uspehu serije Ranjeni orao.

Mlada Kragujevčanka je svojim talentom osvojila i Evropu, predstavljajući Srbiju 2018. godine, na 63. „Pesmi Evrovizije" u Portugaliji, kao članica sastava „Sanja Ilić i Balkanika" . Pesmom Nova deca, ova grupa grupa, čiji je Danica bila član od 16. godine, je na kvalitetan i autentičan skrenula pažnju na Srbiju i naše kulturno nasleđe.

Singlom Svatovi (2020) nastavila je svoj projekat kulturološki projekat, „Balkan koncept" koji je započela saradnjom sa grupom „Divanhana", sa kojom je snimila i objavila singl Voće rodilo i obradu sevdalinke Oj curice. Projekat okuplja najbolje muzičare, kompozitore i stvaraoce u domenu etno muzike sa prostora Balkana.

Danica Krstić je nastupala i širom sveta, gde je Srbiju uvek prestavljala na najbolji način,kako što je to učinila nedavno na velikoj svetskoj izložbi Dubai Ekspo 2020, kada je njenim nastupom otvoren Paviljon Srbije.

Osvojila je do sada i mnogobrojna visoka priznanja, čime je dodatno skrenula pažnju šire publike, stručne javnosti kao i Radio-televizije Srbije, koja je nesebično podržava u u građenju umetničke karijere.

Debi album za PGP RTS, pod nazivom Pod gorom se šetalo devojče Danica Krstić je objavila 2017. godine, a digitalni singl Izgubljena ljubav je najava njenog novog studijskog albuma za najstariju i najveću diskografsku kuću na Balkanu.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво