Читај ми!

Zorica i Kemiš dobitnici prestižnog priznanja SEMUS-a, na RTS-u nakon pauze od dve decenije

Na sinoć održanom finalu Sabora narodne muzike Srbije 2020, u revijalnom delu programa nastupili su, nakon više od dvadeset godina - na programima RTS-a, Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš. Ovom prilikom, Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije dodelio im je priznanja „Nacionalni estradno muzički umetnik Srbije"

U vezi sa dvadesetogodišnjim odsustvom sa programa RTS-a, Zorica je prokomentarisala: 

„Moje prisustvo večeras, ovde - govori da je aktuelno rukovodstvo RTS- a imalo sluha. Život teče, sve ide u krug, ništa ne traje večno. U tom trenutku, ta takva odluka od pre više od dve decenije, kada sam zabranjena (i Miroljub i ja) na Javnom medijskom servisu - je davno otišla u istoriju. Sada su u ovoj medijskoj kući neki drugi ljudi, koji apsolutno razumeju da revanšizam nikada ne donosi nikome ništa dobro. 

Smatram da nema potrebe za bilo kakvom lustracijom, u bilo kojoj branši, pa ni u mojoj. Imala sam jedan zaista divan razgovor sa RTS- om, pokrovitelj mog koncerta će biti Javni servis... A ono što je najinteresantnije- svoj trostruki CD ću objaviti za RTS (PGP RTS). Možete misliti- jedini sam pevač sa višedecenijskom karijerom koji još uvek nema kompilaciju svojih najvećih hitova. Možete misliti... Vreme je i za to. Kao što sam rekla i na dodeli nacionalnog priznanja SEMUS-a - mlada sam. Osvojila sam našu zemlju, osvojila sam region. Sada ću osvojiti i svet- život je preda mnom!"

U revijalnom delu programa finala Sabora 2020, nakon voditeljske najave, u kojoj je između ostalog rečeno da su Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš „umetnici, koji su svojim umetničkim izrazom, tiražima i radom uspeli da uđu u Panteon besmrtnih...", Zorica Brunclik je izjavila:

„Pre no što preuzmem prestižno priznanje SEMUS-a, želim da vas podsetim na jedan od mojih koncerata čiji naziv nosi lepu simboliku, prigodnu za ovu priliku. Moj zvezdani put se zvao taj koncert. Put, je moja karijera a zvezde su - moje pesme, nagrade i priznanja kojima zaista mogu da se pohvalim za ovih 46 godina. Hvala, za ovo prestižno prinanje. To je još jedna zvezda na mom zvezdanom putu i još jedna potvrda da sve što sam radila - itekako vredi i da tek treba da dokažem... jer je ovo tek trećina moje karijere..."

Pogledajte insert sa finala Sabora 2020, i dodelu priznanja SEMUS-a Zorici Brunclik i Miroljubu Aranđeloviću Kemišu).

Uz želju da još dugo, dugo traju na sceni kao umetnici naše narodne muzike, najprestižnije nagrade SEMUS- a „Nacionalni estradno muzički umetnik Srbije", Zorici Brunclik i Miroljubu Aranđeloviću Kemišu dodelio je predsednik SEMUS-a, Dragiša Golubović.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво