Читај ми!

Muzički novembar u Kulturnom centru Beograda otvara Neda Hofman

u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograd (KCB), muzički program za novembar otvara pijanistkinja Neda Hofman Sretenović u vidu koncertne promocije njenog albuma „Aritmija".

Novi album umetnice na klaviru je savremena srpska muzika za klavir solo, i na promociji će 2. novembra, učestvovati muzikološkinje Ivana Miladinović Prica i Ivana Petković Lozo, kao i kompozitor Ivan Brkljačić. 

Ovom prilikom Hofman Sretenovićeva premijerno će izvesti dela Milane Stojadinović-Milić, Svetlane Maksimović, Branke Popović i spomenutog Brkljačića.

Direkcija KCB-a u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije organizuje tokom novembra još tri koncerta.

Violistkinja Nataša Petrović i pijanistkinja Bojana Dimković 8. novembra će izvesti dela Aleksandra Simića, Dejana Despića i Artura Blisa.

Obe muzičarke su se usavršavale na Visokoj školi za muziku i dramu u Londonu, i završile su doktorske studije na Fakultetu muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu.

Sledeći koncert rezervisan je za violinistkinju Katarinu Tešenji Kovačevski i pijanistkinju Draganu Raić, saradnice na FMU u Beogradu, koje će izvesti dela domaćih autora Ivana Jevtića i Dejana Despića, ali i repertoar gde je težište na delu Sonata za violinu i klavir kompozitora Sezara Franka.

Koncert 30. novembra za ljubitelje klavirske muzike biće poslednji za novembar - pijanistkinja Jovana Nikolić izvešće dela Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina.

Diplomac sa FMU, završila je redovnei master studije na Visokoj školi za muziku u Karlsrueu, Nemačka, a osvajala je nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Za one koji ne mogu prisustvovati uživo ovim koncertima, jer je broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen na 25, već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na  Jutjub kanalu KCB-a i biti dostupan nedelju dana svima.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво