Читај ми!

Petru Aničiću se ostvario san da zaseni pozornicu „Dečje pesme Evrovizije“

Mlađi brat „Evrosonga“ – izbor za „Dečju pesmu Evrovizije 2020“ održaće se u Poljskoj 29. novembra, a našu zemlju će predstavljati četrnaestogodišnji Petar Aničić koji je zajedno sa direktorom PGP RTS-a Vladimirom Grajićem bio gost Jutarnjeg programa.

Petar Aničić je u svet muzike ušao sa samo četiri godine, a već sa šest je postao đak Muzičke škole „Mokranjac“. Sve se odigralo sasvim slučajno, zahvaljujući kumi Kristini Ilić koja je po završetku Muzičke akademije u Beču davala časove klavira njegovoj sestri.

Na konkurs RTS-a za predstavnika Srbije na „Dečjoj pesmi Evrovizije“ takođe se prijavio zahvaljujući drugaru, vatrenom ljubitelju „Evrosonga“.

„Meni se to baš jako dopalo, mislim na 'Dečju Evroviziju', i počeo sam svake godine da to pratim i sanjam kako ću jednog dana da odem i da zasenim tu scenu“, priznaje Petar.

Ove godine, s obzirom na specifičnu situaciju u kojoj se svet našao, sam izbor takmičara je protekao u izmenjenim okolnostima, prilagođenim prilikama u kojim živimo, naglašava Vladimir Grajić, direktor PGP RTS-a.

„Konkurs je bio raspisan. Stručna komisija sastavljena od muzičkih urednika Radio-televizije Srbije je od pristiglih radova izabrala tri pesme. Uživo je preslušala sve troje dece i na kraju se odlučila za ovog mladog gospodina“, dodaje Grajić.

Pesma Otkucaj je inače Petrovo autorsko delo, ali bilo je potrebno da se malo zanatski uobliči, što je učinio upravo Vladimir Grajić, tako da pesma sada zvuči tako kako zvuči. Uz Petra, na tekstu pesme je radila i Leontina Vukomanović, a aranžman je uz Vladimira Grajića radio i Nemanja Filipović.

Pesma je snimljena i na srpskom i na engleskom jeziku, ali je za samo takmičenje snimljena kao dvojezična.

Petar Aničić je odličan učenik osmog razreda OŠ „Pavle Savić". Pored muzike, voli istoriju, geografiju, jezike, a bavi se i veslanjem. Ne zna šta će mu život doneti, da li će se i za deset godina baviti muzikom ili nečim drugim, ali kaže da bi voleo da bude advokat ili diplomata.

„Muzika mi je uvek bila samo hobi i nisam verovao da ću dovde doći, ali evo, jednostavno, ponosan sam“, kaže na kraju gostovanja u Jutarnjem programu Petar Aničić koji će predstavljati Srbiju na predstojećoj „Dečjoj pesmi Evrovizije“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво