Dominacija Lejdi Gage na dodeli MTV nagrada

Na dodeli nagrada MTV-ja (MTV Video Music Awards) dominirala je Lejdi Gaga. Osvojila je čak pet nagrada na događaju koji se održao uživo, uprkos pandemiji koronavirusa.

Američka pop-zvezda imala je devet nominacija, a tokom večeri je na publiku ostavila snažan utisak jer je nosila raznovrsne zaštitne maske. 

Lejdi Gaga je osvojila nagradu za umetnika godine, pesmu godine, najbolji video-snimak i najbolju saradnju za pesmu „Rejn on mi“, koju je otpevala u duetu s kolegicom Arijanom Grande.

Lejdi Gaga je dobitnica i nagrade Trikon, koja je svojevrsno priznanje umetniku koji je ostvario najbolje rezultate u tri ili više disciplina.

„Uprkos tome što smo trenutno razdvojeni, a kultura kao da na neki način nije u životu, ja sam ipak uverena da stiže renesansa. Govorite šta mislite, ali čuvajte se. Možda zvučim kao pokvarena ploča, ali savetujem vam da nosite masku – to je znak pažnje i poštovanja", rekla je Lejdi Gaga u govoru tokom dodele nagrada.

Dodela nagrada MTV-ja prvi je javni događaj koji je emitovan kao emisija, od kada je pandemija koronavirusa usporila, pa i zaustavila TV produkciju u Americi. 

Inače, dodela nagrada se odvijala na različitim lokacijama u Los Anđelesu s malo ili nimalo publike.

Osim toga, bilo je i uključenja u emisiju putem video-linka, a organizatori su se potrudili da muzičari na sceni nastupe uz scenografiju koja dolikuje ovakvom događaju.

Među učesnicima je vladala posebna vrsta entuzijazma, imajući u vidu brojna ograničenja koja se tokom pandemije odnose na šou-biznis.

Ceremoniju je vodila glumica Kiki Palmer, koja se javila iz Njujorka, iz posebnog studija u blizini Empajer stejt bildinga.

Među ostalim izvođačima, nagrađen je Vikend (The Weekend) za najbolji spot za pesmu Blinding Lights, zatim Tejlor Svift za učešće u filmu The Man

Osim njih, nagradu je odneo i Maluma, kolumbijski izvođač i tekstopisac, za pesmu Que Pena, koja je proglašena najboljom latinoameričkom kompozicijom.

Za najbolju hip-hop pesmu nagrada je dodeljena Megan Thee Stallion, za Savage Remix, a za najboljeg debitanta na muzičkoj sceni proglašena je Doja Cat.

U okviru događaja, emitovan je i poseban film u znak sećanja na glumca Čedvika Bouzmana, koji je preminuo u petak u 43. godini posle četvorogodišnje borbe s kancerom.

„Bouzman je bio pravi heroj ne samo na ekranu već u svakoj drugoj situaciji i u svemu što je radio u životu“, rekla je Kiki Palmer.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара