Probe pod maskama – Simfonijski orkestar RTS-a na Tašmajdanu 28. avgusta

Zeleno svetlo za nastavak održavanja kulturnih događaja otvorilo je vrata Kolarca za redovne probe Simfonijskog orkestra RTS-a. Uz nova pravila rada, muzičari se uveliko pripremaju za koncert 28. avgusta, na Tašmajdanu.

Posle pet meseci, Simfonijski orkestar RTS-a ponovo proba na Kolarcu. Nije reč samo o povratku muzike u ustanove kulture, već i o novom početku.

„Ovo je zaista novi početak i to mi se čini da prevazilazi okvire samo naših ansambala, istupili smo prvi u ime čitavog muzičkog esnafa i siguran sam da sve kolege iščekuju kraj ovog dugotrajnog posta i ovog ledenog doba usred leta“, kaže Bojan Suđić, izvršni direktor Muzičke produkcije RTS-a i šef-dirigent Simfonijskog orkestra RTS-a.

Cilj Muzičke produkcije je koncert na otvorenom sa revijalnim nastupom manjih ansambala i solista za 500 posetilaca. Ni u jednom trenutku ceo orkestar ne svira zajedno.

„Nažalost, još ne možemo da se skupimo svi na jednoj sceni, ipak nas ima 80, ali probamo ovako da počnemo“, istakla je violinistkinja Katarina Kovačevski.

„Na Stadionu Tašmajdan u parteru će biti veliki broj muzičara koji će u različitom vremenu svirati, ali mi se čini da će to biti jedna normalna pozicija, amfiteatralna, koja je i najbolja za koncerte“, objasnio je Suđić.

Na istom mestu, u nedelju, 30. avgusta, nastupiće i Big bend RTS-a.

Za ansamble Muzičke produkcije, ali i za sve muzičare, ova sezona održavaće se korak po korak, s velikim očekivanjima i uz još veći oprez.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво