„Seks i grad 2“ daleko od rekorda

Drugi film o dogodovštinama četiri Njujorčanke publika, izgleda, nije prihvatila sa jednakim oduševljenjem kao prvi deo. Tokom startnog vikenda u američkim bioskopima „Seks i grad 2“ je zaradio znatno manje novca nego što se očekivalo. Beogradska premijera zakazana za sutra.

Nastavak filma „Seks i grad", koji se od četvrtka prikazuje u američkim bioskopima, izneverio je očekivanja (i) kada je o zaradi reč.

Za četiri dana, novi film o dogodovštinama njujorške četvorke - Keri, Samante, Mirande i Šarlot - zaradio je „samo" 46,3 miliona dolara, od čega za vikend 32,1 milion.

Poređenja radi, prvi film je, za prva tri dana prikazivanja, na bioskopskim blagajnama u Americi zaradio 57 miliona dolara.

„Podbačaj" je veći kada se uzme u obzir da je distribucija počela dan ranije nego što je to uobičajeno (četvrtak umesto petka) i da je u SAD bio praznični produženi vikend (Dan sećanja, koji se obeležava poslednjeg ponedeljka u maju).

„Da, voleo bih da su brojke bile nešto veće, ali ne brinem dok ne vidim kako ćemo proći tokom drugog vikenda prikazivanja", prokomentarisao je Den Felman, predsednik sektora domaće distribucije u kompaniji „Tajm Vorner".

Felman je, kako prenosi Rojters, predvideo da će film, uključujući i karte prodate u ponedeljak, tokom četiri dana praznika zaraditi 53 miliona dolara.

Kritičari su „pokidali" film Majkla Patrika Kinga, a sudeći prema nekim anketama, ni publika nije oduševljena nastavkom kao prvim delom.

„Seks i grad 2" bio je drugi na listi gledanosti u američkim bioskopima, posle filma „Šrek srećan zauvek" koji je drugi vikend zaredom ubedljivo prvi.

„Princ od Persije: Pesak vremena" je zaradio najviše novca u inostranim bioskopima, dok je kod kuće, u Americi, zauzeo treće mesto na listi gledanosti.

Beogradska premijera zakazana je za sutra u Centru „Sava", a na redovnom bisokopskom repertoaru biće od 3. juna.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво