Čitaj mi!

„Da li ste videli ovu ženu?“ – priča o menjanju identiteta na FAF-u

U Beogradu se slave pokretne slike. Počeo je 28. Festival autorskog filma sa 70 novih naslova. Među njima je i domaći film „Da li ste videli ovu ženu?“ Dušana Zorića i Matije Gluščevića, koji je svetsku premijeru imao u Veneciji.

„Proglašavam Festival autorskog filma otvorenim!“ Konačno je FAF ove godine otvorila glumica – Ksenija Marinković. Jer koliko su važni autori, važni su i glumci zato što ideje pretvaraju u stvarnost.

„Ljudi su otvoreniji i suradljiviji kada je u pitanju autorski film i svaka ideja se broji, svaka ideja ulazi u obzir i za mene je to najdraža vrsta rada“, kaže Marinkovićeva.

Jedna od najpopularnijih glumica u regionu u egzistencijalnoj psihološkoj drami sa nadrealnim elementima Da li ste videli ovu ženu? tumači univerzalan lik, u tri života.

„To nije samo film o sredovečnim ženama, to je film o identitetu, to je film o skrivanju identiteta o nemogućnosti da ti shvatiš da identitet može da se menja i da možeš da budeš kada poželiš i neko potpuno drugi“, objašnjava reditelj Dušan Zorić.

A zašto je okosnica filma baš žena koja bi da iskoči iz sopstvene kože?

„Ona je idealna predstavnica svih onih koji su se suspregli u neke uloge u kojima su bili nezadovoljni. Nisu imali hrabrosti i slobodu da se menjaju i da istražuju sebe“, istakao je reditelj Matija Gluščević.

Priča o preispitivanju pojedinaca u savremenom svetu, biće još na festivalu koji je trebalo da protekne u znaku Žan Lika Godara. Ipak, 29. izdanje dešava se u senci odlaska Puriše Đorđevića, našeg najpoetičnijeg stvaraoca autorskog filma.

broj komentara 0 pošalji komentar