Читај ми!

„Да ли сте видели ову жену?“ на Фестивалу ауторског филма у Београду

Дугометражни играни филм „Да ли сте видели ову жену?“ редитељског двојца Душана Зорића и Матије Глушчевића, чија је светска премијера била на фестивалу у Венецији, своју премијеру у Србији имаће 26. новембра 2022. године у „Комбанк дворани“ у Београду у оквиру такмичарског програма Фестивала ауторског филма.

Да ли сте видели ову жену? је егзистенцијална драма са елементима фантазије и надреалног. Филм је подељен на три поглавља, три чина који прате три различита живота средовечне жене Драгиње.

Не бирајући средства и често занемарујући сопствени разум, свака Драгиња на свој начин покушава да „искочи из своје коже“. Свако наредно поглавље у филму представља нови Драгињин карактер и нову улогу коју она добија након суочавања с претходним неуспехом.

Главну улогу филма тумачи еминентна хрватска глумица Ксенија Маринковић. У осталим улогама појављују се Исидора Симијоновић, Борис Исаковић, Власта Велисављевић, Горан Богдан, Јасна Ђуричић, Радоје Чупић, Олга Одановић, Милица Михајловић, Ивана Вуковић, Милош Тимотијевић, Исидора Минић, Алекс Електра и други.

Да ли сте видели ову жену? је реализован у копродукцији "Non-Aligned Films" са Радио-телевизијом Србије, Факултетом драмских уметности и „Динариди филмом“ из Хрватске. Настао је и уз подршку Филмског центра Србије и Хрватског аудиовизуалног центра.

У копродукцији "Non-Aligned Films" са Радио-телевизијом Србије испред РТС-а на пројекту су учестовали Марко Новаковић, одговорни уредник редакције драмског и домаћег серијског програма, као креативни супервизор филма и продуценткиња Марија Берета, као супервизор продукције испред РТС-а.

Продуценткиња филма је Чарна Вучинић, а копродуценти су Дамјан Кнежевић, Тијана Дракулић, Стефан Иванчић и Тена Гојић. Придружени продуценти су Драгана Јововић, Огњен Главонић, Невена Петровић и Мирослав Ђурђевић.

Редитељи филма су и аутори сценарија, а директори фотографије су Алекса Радуновић, Марко Кажић и Милица Дринић. Монтажерка филма је Олга Кошарић, која је добитница награде на Фестивалу у Венецији.

Дизајн звука потписује Лука Гамулин, а костимографкиња је Кристина Савић. Сценографију су радиле Ива Илић и Милена Грошин, а шминку Ана Бибић и Слађана Вујковић. Оригиналну музику потписује Стипе Шкокић познат као ДЈ Џок, а као супервизор визуелних ефеката радио је Владан Ђурић, испред студија „Пример“.

Филм је између фестивала у Венецији и Београду погледала и публика фестивала у Котбусу, Гои и Белфорту, а након београдске премијере очекују га пројекције и на фестивалима у Бангкоку и Загребу.

У редовну биоскопску дистрибуцију у Србији улази 1. децембра 2022. године.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво