Читај ми!

Počinje serija „Nečista krv": Kad se voli, srce besu ne drži - ko je bio Kolj?

Još samo jedan dan deli nas od početka emitovanja serije „Nečista krv". U subotu u osam uveče, na Prvom programu RTS-a gledamo prvu epizodu priče o propadanju jedne velike vranjanske porodice. Svake subote i nedelje, pred nama će biti nove epizode, njih ukupno 10.

Uz sjajnu glumačku ekipu iz Srbije, u seriji gledamo i regionalne zvezde, među kojima je i Feđa Štukan, koji nam dolazi iz Sarajeva.

Naša publika najbolje ga zna po ulozi Bubona u seriji Klan, a u seriji Nečista krv tumači Kolja, vođu zajednice u albanskom planinskom selu koji u jednom trenutku učini uslugu svom prijatelju, Hadži Trifunu.

Zauzvrat, Hadži Trifun mu nudi darove, ali Kolj ih odbija tražeći pravo da svoju želju saopšti onda kada mu se bude dopalo da to učini. Hadži Trifunu ovo nije ni malo drago, jer ne zna šta sve može da očekuje od Kolja u dogovoru za koji naplatu ne zna...

„Verovatno bi Kolj o sebi imao neke lepe stvari da vam kaže kad biste pričali sa njim, međutim, on je baraba jedna!", priča uz osmeh Štukan. On kaže da mu je najveću teškoću pričinjavao jezik.

„Čitav taj lik je građen na albanskom jeziku, koji ja stvarno nikad nisam imao priliku da duže slušam. I - ponuđena mi je uloga koja je 99 odsto na albanskom jeziku. To sam uradio tako što su mi jedan kolega iz Prištine i kolega Alban Ukaj iz Sarajeva pročitali tekst. Te njihove rečenice stavio sam u kompjuter i svaku iskopirao po dvesta puta, preneo to u telefon i na slušalicama slušao hiljade i hiljade puta, 24 sata. To je trajalo tako jedno petnaestak, dvadesetak dana, takav presing jer sam imao jako malo vremena da se spremim", rekao je glumac.

Kako će Hadži Trifun reagovati kada čuje Koljevu želju, gledamo u Nečistoj krvi, subotom i nedeljom od 20 časova, na RTS 1.

Serija je nastala je u produkciji RTS i "This and That Productions", po motivima nekoliko dela velikog srpskog pisca Bore Stankovića. Adaptacije originalnog scenarija Vojislava Nanovića za potrebe serije radili su Milena Marković, Katarina Mitrović i Dejan Prćić.

Režiju prvih pet epizoda potpisuje Milutin Petrović, a preostalih pet nastavaka Goran Stanković.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво