Читај ми!

Danica Radulović: "Beležnica" čuva tajne i priče iz narodnih predanja i verovanja

Na Prvom programu RTS-a, počelo je emitovanje serije „Beležnica profesora Miškovića“, snimljena po romanu Ratka Dmitrovića, u režiji Miroslava Lekića. Serija ima 12 epizoda.

Gošća Jutarnjeg programa RTS-a, glumica Danica Radulović, u seriji "Beležnica profesora Miškovića" tumači lik Dragice, Boškove majke, koga glumi Momčilo Otašević.

„Scenario mi je delovao fantastično, nisam mogla da stanem, mislila sam pročitaću tri-četiri epizode danas, pa ću sutra da nastavim. Pročitala sam sve u cugu, jer drži pažnju. To je taj neki miks žanrova", rekla je glumica.

Dodaje da je to neka mistika, događaji koji se dešavaju u beležnici su utemeljeni u nekim narodnim predanjima, nisu ona izmišljena i verovatno su se negde desila i ušla u narodnu istoriju. Sada je sve to filmovano, a uz taj osnovni triler, gde se traže tajne beležnice, postoji i tajna porodice. Serija je snimana na različitim lokacijama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво