Читај ми!

Kamiondžije D.O.O. osvojile srca gledalaca

Kraj godine na RTS-u je obeležila serija Kamiondžije D.O.O. – omaž legendarnoj seriji iz 70-ih i 80-ih godina, baš kako je to zamislio pisac scenarija Gordan Mihić. Nisu Paja i Jare, ali jesu kumovi Baja i Žića i ponovo je u fokusu mali običan čovek.

„Uvek se nadamo najboljem i baš sam na RTS-u pre neki dan rekao da se nadam dobrom prijemu, ali da uvek ima zebnje, a posebno zato što se radi o nekom nastavku kultne serije. Ono što mi je jako drago jeste što su ova naša dva lika Baja i Žića jako toplo primljeni i to je taj prvi korak“, kaže reditelj serije Kamiondžije D.O.O. Filip Čolović.

Iako likovi i serija nemaju direktne veze sa originalnim kamiondžijama Pajom i Jaretom, mnogi ih ipak porede sa njima, a Čolović objašnjava da postoje izričite različitosti.

„Vreme se promenilo. To više nije onaj socijalistički sistem čiji su heroji bili Paja i Jare. Sa druge strane, Baja i Žića nisu heroji, već marginalci, ali su to ljudi koji otvoreno pričaju o nepravdama koje ih tište, novom vremenu i začecima kapitalizma“, navodi reditelj.

Iako se serijom odaje jedan omaž njima, Čolović ističe da sličnosti tu prestaju i da ovo nisu Kamiondžije, već Kamiondžije D.O.O.

U fokusu svakako jesu Baja i Žića, ali serija ima i pregršt drugih zanimljivih likova, a jedan od njih je i Mile Centrala, kog tumači Bojan Dimitrijević.

„On je mali šraf u državnom aparatu koji je korumpiran do srži i srećom ova serija se ne bavi njime i takvim likovima, već je Mile tu da bi se videlo da su glavni likovi, iako mali ljudi, veliki junaci koji su pošteni, radni, žive na ivici egzistencije, ali su prepuni ljubavi“, ističe Dimitrijević.

U večerašnjoj epizodi, Čolović otkriva da će biti dosta akcije, da će Baja i Žića vratiti kamion koji im je otet, a gledaoci će imati prilike i da bolje upoznaju Silvanu koja se pojavila u prošloj epizodi.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво