Читај ми!

Lea Sekulić: Kristina ide dalje tražeći prostor između dobra i zla

Sudeći prema prvim reakcijama publike i kritike, serija "Kosti" je prošlog vikenda prikovala brojne gledaoce uz TV ekrane. Već u prvoj epizodi upoznali smo Kristinu Govorušu, sestru glavnog junaka Koste - naivnu devojku, koja, kada odluči da se okrene budućnosti i konačno složi stvari u svom životu, od mladog biznismena dobija nepristojnu ponudu... Ulogu Kristine tumači Lea Sekulić.

Mlada i talentovana glumica Lea Sekulić, koja u seriji Kosti igra ulogu Kristine, rođena je u Rijeci, a diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Lea trenutno živi u Estoniji, gde pohađa master studije glume.

U Estoniji je pao prvi sneg, na snazi su pravila o zaštiti od korona virusa, pa Lea kaže da uglavnom sedi kod kuće, prati online nastavu i piše eseje za fakultet. U međuvremenu, uživa u sjajnim komentarima za ulogu u Kostima koji joj stižu sa svih strana.

„Posle prve dve epizode serije, utisci su veoma dobri. Dobijam mnogo pozitivnih kritika. Izuzetno mi je drago zbog cele ekipe. Nekako se od početka znalo da će serija imati uspeh, s obzirom na popularnost Mesa i na kvalitet celog tima. Nije me iznenadilo što je gledanost prošlog vikenda bila tolika i zahvaljujem gledaocima“, dodaje mlada glumica.

O liku koji tumači, Lea kaže: „Kristina je mlada devojka koja ima visoke moralne vrednosti, ide u crkvu, dobroćudna je i prosta – tek kreće u život. Međutim, na jedan veoma nelagodan način se suočava sa svetom u kojem živi, koji je korumpiran, patrijarhalan i pun nepravde. Ne želim da otkrivam šta će se desiti dalje u seriji, ali nekako su u ovoj seriji svi borci, pa tako i Kristina – tražiće nekakav prostor između dobra i zla. Nadam se da će gledaoci ostati uz seriju i videti šta će se desiti dalje“.

Prošlog vikenda videli smo potresnu scenu nasilja nad Kristinom. O tome kako se osećala snimajući takve scene, Lea napominje: „Saša Hajduković i Nikola Pejaković su vrlo profesionalno radili na tome, bili su vrlo pažljivi, tako da je što se snimanja tiče i tehničkih stvari sve išlo bez većih problema. Ta scena je zahtevna i veoma bitna. Ona predstavlja raskrsnicu jer posle nje stvari počnu da se kreću u jednom određenom smeru. Međutim za Kristinu je to bitan momenat zbog toga sto se u toj sceni ona bori sa sobom. Ona je uvek je između tih moralnih vrednosti i onoga što želi ili ne želi da uradi, a posle se treba i pomiriti sa tim što je uradila, što joj baš i ne uspe upravo zbog njenih duhovnih uverenja“.

Lea kaže da joj je značilo što je studirala u Banjaluci, jer je mogla da usvoji mentalitet i bolje razume likove u „banjalučkoj trilogiji“. Imala je manju ulogu u Mesu , jedan je od glavnih ženskih likova u Kostima, a bila bi joj čast ako bi dobila ponudu za ulogu u trećem delu, Koži.

„O Koži ne znam ništa, iako željno iščekujem da vidim scenario, jer ne sumnjam u Pejakovića za koga mislim da je jedno multitalentovano biće. Ako me pozovu da se pojavim u trećem delu, biću više nego srećna da prihvatim ponudu. Verujem u Sašinu i Nikolinu viziju i zahvalna sam produkciji i celom timu koji su nam dali priliku da napravimo nešto hvale vredno“, ističe gošća Jutarnjeg programa.

Lea otkriva da počev od treće epizode, koja nas očekuje u subotu u 20 časova na Prvom programu RTS-a, priča odlazi na jednu sasvim novu teritoriju.

„Čula sam od tehničke ekipe da je treća epizoda odlična. Ja je još nisam pogledala i jedva čekam da to učinim“, nestrpljiva je glumica.

Lea na leto završava studije i planira da se vrati u naše krajeve. Kaže da će prvo otići u Banjaluku, grad koji joj je jako prirastao za srce i u kome ima mnogo prijatelja.

Šta je to što će Lei i ostalim junacima serije Kosti promeniti živote i odvesti ih u neočekivanom pravcu – ne propustite da saznate u subotu i nedelju u 20 časova na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво