„Močvara“, napeta potraga za manijakalnim ubicom počinje ovog vikenda na RTS-u

Napisana u duhu najboljih skandinavskih krimi-serijala „Močvara“ je priča o grehu i žudnji, o ljubavi i mržnji. „Močvara“ otvara i nezabeleženo bogatu jesenju serijsku sezonu RTS-a, koja će do kraja godine imati više od stotinu premijernih epizoda.

Prva epizoda Močvare na programu je u subotu od 20 časova, a sledeća već u nedelju u istom terminu, što je, kako kaže Marko Novaković, odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, drugačiji pristup emitovanja premijernih sedmičnih serija.

Močvara ima 10 epizoda, a gledaoci će već posle prvog vikenda imati jednu kompletniju sliku o tome kakva je serija, kakvi su zapleti, likovi i o čemu se tu zapravo radi.

„To je serija koja ne koketira sa publikom na uobičajen način, kada su kriminalističke serije u pitanju. Veoma je jasan autorski pečat iskusnog tandema – scenaristkinje Milene Marković i reditelja Olega Novkovića, koji su uvek bili okrenuti autorskom pristupu, pa je njihova saradnja iznedrila jednu ovakvu, žanrovski profilisanu stvar u odnosu na njihove ranije radove“, objašnjava Novaković.

Prema njegovim rečima, sirovost tog pristupa, koketiranje sa drogom, seksualnošću, alkoholom i jednom generacijom stasalom na močvarnom tlu Novog Beograda 90-ih godina daje ljudima uvid u novi estetiku kakva do sada nije viđena kod nas.

„Mislim da ova serija treba da probudi jednu društvenu odgovornost i da RTS nije samo kuća koja nudi zabavne sadržaje u serijskom programu, nego i serije nad kojima ćemo se dobro zamisliti i razmisliti o recidivima godina iza nas i uživati u uzbudljivoj seriji kakva je Močvara“, navodi Novaković.

Neke veoma važne striming platforme se već interesuju za Močvaru, tako da je moguće da će ona otići daleko van granica naše zemlje, a Novaković je siguran da će regionalno biti odlično prihvaćena, jer govori o temama koje su blike na prostoru Balkana.

Urednik Redakcije dramskog i serijskog programa RTS-a posebnu pažnju skrenuo je i na glumačku postavu koju predvodi harizmatični hrvatski glumac Goran Bogdan, koji već iza sebe ima i međunarodno priznatu karijeru.

Pored njega tu su i veoma talentovani mladi glumci, poput Jelena Bjelice i Stefana Trifunovića, koji igraju njegove pomoćnike i oni su na svoj način obojili Močvaru.

Tu su naravno Boris Isaković, Svetlana Ceca Bojković, Bane Vidaković, Milena Marković, Vuk Kostić i mnogi drugi vrhunski glumci.

Bogati serijski program

Od kraja septembra pa do decembra RTS će imati više od stotinu premijera serijskog programa, što je nezabeleženo bilo do sada.

Već 21. septembra startuje melodramska serija iz Banja Luke – Hotel Balkan, koja ima 29 epizoda i biće dnevnog formata, od ponedeljka do petka.

Posle Hotela Balkan, u dnevnim terminima ići će zanimljiv sitkom Slučaj porodice Bošković (32 epizode) i onda kreću Kamiondžije.

Što se serija sedmičnog formata tiče, posle Močvare će početi prikazivanje Mama i tata se igraju rata, koja će malo relaksirati gledaoce, i na kraju stiže još jedna serija žestokog sadržaja po scenariju Nikole Pejakovića – Kosti.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво