Premijera druge epizode serije „Grupa“ u Novom Sadu

Premijerno prikazivanje druge epizode televizijske igrane serije „Grupa“ održano je u petak 18. oktobra u bioskopa „Arena“ u Novom Sadu.

Kreatori serije Grupa uveli su novu praksu – premijerno prikazivanje specijalno za srednjoškolce i studente. Nakon projekcije druge epizode, koja je na programu RTS-a 20. oktobra u 20.05, usledio je razgovor sa autorskom ekipom koju dobrim delom čine i bivši studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Sa učenicima gimnazije „Isidora Sekulić“ iz Novog Sada i studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu autori su najviše razgovarali o temi serije, o izboru i načinu rada sa mladim glumcima, kao i o samom procesu pisanja scenarija za seriju koja se bavi tinejdžerima, policajcima i organizovanim kriminalom.

Deo ekipe koji je predstavio seriju činili su Uroš Tomić – kreator serije i reditelj, Jelena Gavrilović – rediteljka, Gvozden Đurić – scenarista i reditelj (docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu), Mirjana Novaković – scenaristkinja.

Prvu epizodu serije Grupa, emitovanu u nedelju, 13. oktobra na prvom programu RTS-a pratilo je milion i po gledalaca.

Grupa je nastala u produkciji „Vižon tima“, a publika je do sada imala prilike da je vidi na „Sarajevo film festivalu“ kao i na festivalu filmske režije „Lajf“ u Leskovcu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво