Počelo snimanje serije „Kosti“

Posle šest meseci priprema, prvi kadrovi serije „Kosti“, projekta koji će se realizovati u koprodukciji Radio-televizije Srbije i „Bosonoga produkcije“ iz Banja Luke, snimljeni su danas u banjalučkom naselju Nova Varoš.

Kosti su drugi deo trilogije o gradu Banja Luka, o ljudima koji žive u posleratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrednosti.

Nakon velikog regionalnog uspeha - serije i istoimenog filma Meso, kreativni tim, na čelu sa scenaristom Nikolom Pejakovićem, rediteljem Sašom Hajdukovićem, producentkinjom Brankicom Janković, te direktorima fotografije Sašom Petkovićem i Draganom Radetićem, ponovo udružuje snage na ovom projektu. Urednik serije je Marko Novaković.

U naredna tri meseca, na brojnim lokacijama, uz učešće nekoliko stotina statista, kao i istaknutih lokalnih i regionalnih glumaca, pripremaće se materijali koji će gledaoce, početkom sledeće godine, prikovati uz televizijske ekrane.

„Radujem se što ćemo u naredna tri mjeseca imati priliku da radimo i stvaramo, te što sam opet dobio šansu da sarađujem sa velikim brojem talentovanih i vrijednih ljudi. Nadam se i dobroj sreći na snimanju, jer sam siguran da radimo nešto zaista vrijedno i značajno“, objasnio je reditelj, Saša Hajduković.

Prema rečima Brankice Janković, producentkinje serije, produkcijski tim je osmislio i pripremio sve do najsitnijih detalja.

„Izuzetno sam ponosna što smo uspjeli da, u ovim teškim vremenima za kulturu, skupimo snage i hrabrosti da se okušamo ponovo u ovom izazovnom i velikom produkcijskom poduhvatu, te da ovaj mladi i talentovani tim ljudi ima priliku da stvara u istim uslovima kao njihove kolege u regionu. Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Bujoševiću, cijelom timu RTS-a sa kojim sarađujemo, prije svega na činjenici da su prepoznali naš entuzijazam i omogućili nam da damo priliku mnogim mladim ljudima iz Republike Srpske da pokažu svoje raskošne talente“, navela je Brankica Janković.

Kosti, kao i Meso, važan su projekat za Radio-televiziju Srbije i „Bosonogu produkciju“, jer je ovom saradnjom, na konkretan i visoko profesionalan način, započeta ozbiljna priča o filmskoj i televizijskoj industriji u Republici Srpskoj i nastavljena kulturna saradnja Banja Luke i Beograda.

Televizijski poduhvati poput ovih upisali su Banja Luku na filmsku kartu, ne samo regiona, nego i sveta zbog brojnih nagrada i učešća na festivalima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије