„Saga o Vešcu“ postaje serija u produkciji „Netfliksa“!

„Saga o Vešcu“, kako se zove serijal romana poljskog pisca Andžeja Sapkovskog, biće pretvorena u seriju u produkciji „Netfliksa“, a za specijalne efekte biće zadužena kompanija "Platige Image S.A.".

Jedan je od najuspešnijih romana u žanru epske fantazije, a po motivima iz knjige nastala je i jedna od najpopularnijih i najnagrađivanijih video-igara u istoriji.

„Andžej Sapkovski je stvorio neverovatan i upečatljiv svet. Čaroban. Ne možemo da opišemo koliko smo svi uzbuđeni što ćemo raditi dramsku adaptaciju“, rekao je Erik Barmak, potpredsednik „Netfliksa“. 

„Oduševljen sam što će 'Netfliks' da radi adaptaciju mojih priča i ostati dosledan izvornom materijalu i tematici koju sam pisao više od 30 godina“, rekao je Sapkovski u zvaničnom saopštenju.

„Uzbuđen sam zbog buduće saradnjem, kao i tima kojem će biti poveren da oživi likove“, istakao je poljski pisac.

Izvršni producenti na projektu su Šin Danijel i Džejson Braun, a specijalni efekti povereni su studiju "Platige Image S.A.", koji ima nekoliko nominacija za Oskara.

Nije zvanično rečeno da li će biti igrana serija sa kompjuterski generisanim elementima ili će u potpunosti biti kompjuterski generisana. Ipak, najveće šanse su da bude prva opcija, poput Igre prestola.

Još jedna dobra stvar za čitav projekat jeste što je isti studio radio na introima u video-igrama Vičer, a režirao ih je Tomas Baginski, koji će takođe biti jedan od režisera na seriji.

Saga o Vešcu prati Geralta od Rivije, jednog od veštaca, reda pojedinaca koji su podvrgnuti hemijskim mutacijama od kojih, ukoliko prežive, razvijaju posebne osobine i nadljudske sposobnosti.

Vešci se bave ubijanjem čudovišta koja prete običnom narodu, ali je Geralt drugačiji, a sa time su i njegove avanture zanimljivije.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 17. maj 2017, 23:47) - anonymous [neregistrovani]

Takodje jedva cekam

Za one koje neznaju, poljska verzija serije vec postoji gledao sam je i dosta je dobra.

(sreda, 17. maj 2017, 22:08) - mister vlada [neregistrovani]

KONACNO

ma ovo je sjajna vest...Geralt od Rivije je ,,,,istitucija...jedva cekam i brojim mesece i dane...

(sreda, 17. maj 2017, 18:12) - Nikola iz kraja [neregistrovani]

Jedva čekam :D

Pročitao sam sve knjige i odigrao sva tri dela video igre.Ogroman sam ljubitelj ovog fantazijskog univerzuma i preporučujem ga svakom.Nije bez razloga Witcher 3 najbolja video igra u poslednjih 15 godina.Biće ovo super serija ako pretoče na ekran sve kako treba.