Tajne južnjačkih močvara

Oskarovac Tomi Li Džouns u filmu "U izmaglici" Bertrana Tavernijea glumi šerifa u malom gradu u Luizijani koji pokušava da uđe u trag masovnom ubici. Istovremeno, leš pronađen u močvari podeća ga na bolne trenutke iz prošlosti, ali i navodi da sumnju da su ta dva slučaja nekako povezana. Film će u Srbiji premijerno biti prikazan 3. novembra, na "Sinemaniji".

Triler „U izmaglici" ujedinio je dvojicu veterana svetskog filma - američkog glumca, oskarovca Tomi Li Džounsa i čuvenog francuskog reditelja Bertrana Tavrnijea.

Tavernije je film snimio prema romanu američkog književnika Džejmsa Li Burka, čiji je, kako kaže, veliki poštovalac.

Tomi Li Džouns glumi Dejva Robišoa, šerifa u malom gradu u Luizijani, na jugu SAD.

Robišo je u potrazi za serijskim ubicom, odgovornim za smrt nekoliko mladih žena, uglavnom prostitutki i devojaka koje su pobegle od kuće.

Vraćajući se sa još jednog mesta jezivog ubistva, sreće holivudsku zvezdu Elroda T. Sajksa (Piter Sarsgard) koji u gradu snima film o građanskom ratu.

Snimanje filma finasira lokalni mafijaš i nekadašnji Robišoov prijatelj,„Bejbi Fit" Balboni (Džon Gudman).

Pokušavajući da skrene pažnju šerifu koji ga je zaustavio pod sumnjom da je pijan seo za volan, glumac ga obaveštava da su on i njegova devojka Keli (Keli Mekdonald) u močvari videli delimično raspadnuto telo crnog muškarca, vezanog lancima.

Otkriće budi bolne uspomene... Robišo je, naime, kao mladić bio svedok ubistva zatvorenika vezanog lancima, koji je potom bačen u močvaru.

U isto vreme, Robišo sumnja da su ubistva devojaka i leš pronađen u močvari nekako povezani.

Ali, što se Robišo više približava ubici, tako je ubica sve bliži njegovoj porodici...

„U izmaglici" je premijerno prikazan početkom godine, na Filmskom festivalu Berlinu.

Zanimljivo je da film uopšte nije prikazivan u američkim bioskopima, već je skraćena verzija, u trajanju od 102 minuta, objavljena na DVD-u.

Originalna, rediteljeva verzija, u trajanju od 117 minuta prikazivana je u evropskim bioskopima.

„U izmaglici" je zapravo nastavak filma snimljenog prema prethodnom romanu Džejmsa Li Burka, „Zatočenici neba", u kojem je lik Dejva Robišoa tumačio Alek Boldvin.

Tavernijeov film publika u Srbiji premijerno će moći da vidi na "Sinemaniji", 3. novembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво