Plašite li se Megan Foks?

Ukoliko je odgovor na pitanje postavljeno u naslovu: "Ne", sledi savet "Trebalo bi!". Naime, u novoj horor-komediji "Dženiferino telo" Megan Foks igra srednjoškolku koja proždire mladiće - doslovno! Scenario za film napisala je Dijablo Kodi, bivša striptizeta, koja je nagrađena Oskarom za film "Džuno".

Novi film Megan Foks je horor, sa elementima crne komedije, "Dženiferino telo" ("Jennifer's Body"), koji je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu.

Megan glumi Dženifer Ček, najlepšu i najpopularniju devojku u školi. Sve devojke žele da se druže sa njom, a svi momci da spavaju sa njom...

Amanda Sejfrid, poznata po ulozi u filmu „Mama mia", glumi Nidi Leznicki, njenu najbolju prijateljicu još od detinjstva. Nidi je sušta suprotnost Dženifer - razredni „štreber", koju niko ne primećuje.

Zaplet filma počinje kada njih dve odu na koncert rok grupe, u čijeg je pevača Dženifer zaljubljena.

Noć se završava čudnom nesrećom i požarom, koji je odneo veliki broj života. Ono što je većini nepoznato, jeste da su članovi benda odlučili da Dženifer žrtvuju đavolu, u zamenu za uspeh.

Problem je u tome što Dženifer nije devica, tako da žrtvovanje izaziva neželjene posledice.

Njeno telo zaposeda demon koji se hrani ljudskim mesom. Dženifer zavodi mladiće iz svoje srednje škole koji tako, umesto u njenom krevetu, završavaju u njenom - stomaku.

Film će se u bioskopima u Severnoj Americi pojaviti od 18. septembra, a priču za film je napisala Dijablo Kodi, bivša striptizeta, koja je 2008. godine za film "Džuno" dobila Oskara za najbolji scenario.

Dijablo Kodi je tada svojom kreativnošću oduševila filmske kritičare, tako da je novi naslov privukao veliku pažnju.

Međutim, opšti je utisak da ovaj horor nije originalan kao njen prošli film i da se samo zbog britkog humora izdiže iznad uobičajenih ostvarenja tog žanra.

Film je satiričan prikaz mnogih klišea, uobičajenih za horore čiji su glavni likovi srednjoškolci.

Ipak, očekuje se da će okoreli ljubitelji žanra strave i užasa biti zadovoljni pričom o srednjoškolskoj lepotici, koja se pretvara u kanibala i proždire mladiće koji žele da spavaju sa njom.

Oštrim kritikama bila je izložena i rediteljka Kerin Kusama, kojoj je zamereno što je insistirala na preteranoj glumi, tako da su likovi pretvoreni u karikature.

Pretpostavka je, ipak, da je Kusama time želela da naglasi komično u filmu, pre nego ono strašno:

Na kraju, kritičari zaključuju da je film tehnički korektno urađen, tako da nije potpuni promašaj, ali napominju da će biti razočarani svi koji su bili oduševljeni ranim radovima scenaristkinje Dijablo Kodi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво