Читај ми!

Kako izgleda kad žrtva mode prošeta „Diorovom" pistom

Žena koja je nosila transparent sa natpisom „Svi smo mi žrtve mode“ prošetala je modnom pistom na reviji „Kristijana Diora" u Parizu, i to tako mirno, da se u prvi mah učinilo da je njena pojava planirani deo događaja.

Osoba koja je uzurpirala modnu reviju, član je "Extinction Rebellion", pokreta koji svojim aktivnostima ima za cilj da ukaže na uzroke klimatskih promena. 

Čin na modnoj pisti je trebalo da osudi „uticaj modne industrije na životnu sredinu i društvo", rekao je portparol pokreta koji deluje u Francuskoj.

Šetajući pred gostima na reviji, među kojima su bili glumica poznata po ulozi u Igri prestola Mejsi Vilijams i biznismen i milijarder Bernar Arno, žena aktivistkinja je krenula prema fotografima, nakon čega su modeli sišli sa piste.

Napustila je potom pistu i to toliko polako i opušteno, da su ljudi u publici stekli utisak da je deo utvrđenog plana performansa.

Diorovu kolekciju ženske odeće za ovu reviju dizajnirala je Marija Gracija Čijuri, koja je često na majicama koje je kreirala umela da postavlja feminističke poruke.

„Dior" se nije oglasio povodom ovog slučaja, odnosno, iz kompanije su odbili da ga komentarišu.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво