Koliko još koraka ima naša planeta, sat štoperica postavljen u Njujorku

U okviru obeležavanja „Nedelje klime u Njujorku", na Union Skveru postavljen je sat sa porukom da se smanji emisija gasova staklene bašte i globalno zagrevanje.

Sat je ideja naučnika, umetnika i aktivista iz Njujorka a pokazuje brojke za koje se tvrdi da su zasnovane na naučnim podacima.

„Postavljanje sata je opomena da se emisija štetnih gasova mora redukovati što brže. Tehnologija to može. Postavljanje sata je način da nauka dobije moć. Naša planeta ima krajnji rok, a mi možemo da je spasimo", rekao je Andrej Bojd.

Stanovnici Amerike suočavaju se sa klimatskim katastrofama požarima, uraganima i poplavama, pa je postavljanje sata na Union skver-u u Njujorku opomena da nadležni imaju manje od 100 dana da transformišu energetski i ekonomski sistem u nadi da će prosečni godišnji rast temperature biti manji od 1,5 stepeni Celzijusa.

"Klimatske promene se već dešavaju i ovaj sat nije budilnik već je štoperica koja odbrojava korake planete i svaka sekunda je važna. Sve treba uraditi na vreme", rekao je Gan Golan vođa projekta za spas planete.

Sat je ideja naučnika, umetnika i aktivista iz Njujorka i pokazuje brojke za koje se tvrdi da su zasnovane na naučnim podacima.

„Postavljanje sata je opomena da se emisija štetnih gasova mora redukovati što brže.Tehnologija to može. Postavljanje sata je način da nauka dobije moć. Naša planeta ima krajnji rok, a mi možemo da je spasimo", rekao je Andrej Bojd.

Stanovnici Amerike suočavaju se sa klimatskim katastrofama požarima, uraganima i poplavama, pa je postavljanje sata na Union Skver-u u Njujorku opomena da nadležni imaju manje od 100 dana da transformišu energetski i ekonomski sistem u nadi da će prosečni godišnji rast temperature biti manji od 1,5 stepeni Celzijusa.

„Klimatske promene se već dešavaju i ovaj sat nije budilnik već je štoperica koja odbrojava korake planete i svaka sekunda je važna. Sve treba uraditi na vreme", rekao jeGan Golan vođa projekta za spas planete.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 24. sep 2020, 17:36) - anonymous [neregistrovani]

Pravo mesto

Njujork je jedna od rak rana ekosistema na planeti Zemlji. Mozda i najveci svetski zagadjivac.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">