Čitaj mi!

Rusi tvrde da je Venera njihova

Šef Ruske agencije za istraživanje svemira Dmitrij Rogozin otkrio je planove da će „Roskosmos“ poslati misije sa ciljem istraživanja Venere, tvrdeći da je to ruska planeta.

Osim „Venere-D“, zajedničke misije sa SAD, Rogozin je rekao da će Rusija poslati sopstvenu misiju na Veneru, nakon vesti da je na toj planeti pronađen fas fosfin, koji naučnici povezuju sa prisustvom života.

Rogozin je to najavio za novinare na „Heli Rusija 2020“, međunarodnoj izložbi helikoptera u Moskvi.

„Nastavak istraživanja Venere nam je prioritet“, rekao je novinarima.

„Smatramo Veneru ruskom planetom, pa ne bi trebalo da zaostajemo. Misije na Veneru su uključene u državne istraživačke programe od 2021. do 2030. godine“, istakao je Rogozin.

Venera je najbliža planeta Zemlji, a otkriće otkriće gasa fosfin u njenoj atmosferi podiglo je interesovanje za detaljnija ispitivanja.

broj komentara 17 pošalji komentar
(nedelja, 20. sep 2020, 12:13) - anonymous [neregistrovani]

Američka budalaština

Eno "lunarembassy.com" pa biraj, Mjesec, Mars, Venera, Merkur, gdje ti volja da pravis vikendicu. Akcijske cijene, pocev od $44.99 (1 acre=4046m²)!!!

(nedelja, 20. sep 2020, 09:25) - anonymous [neregistrovani]

Nije samo Ruska glupost

I ja imam na Mjesecu plac 1/1 u gruntu, prodala mi jos poodavno nekakva Americka firma.

(subota, 19. sep 2020, 22:19) - anonymous [neregistrovani]

Uči istoriju

Do tada je bio Turski koji su ga uzeli od Rusa 250 godina ranije

(subota, 19. sep 2020, 18:45) - Vladimir,. [neregistrovani]

Kamo li srece,

Da se ljudski rod URAZUMI, da ne traze" Leba preko pogace", da Mozgove pravilno koriste i provedu licni zivot u zadovoljstvu i neopterecujuci nikoga drugoga, da ne prete nikakvom silom, jer sila kao i prut, ima dva kraja, da postuju zivote svih naslednika, da se manu: Crkveno verskih fantazija, mrznje razlicitosti, necasti, neistina, bolesnih " herojskih " dela, otrovnih " lekova" i mnogo drugih poroka koji UNISTAVAJU kako zivot, tako i zivotE, pa i sam ljudski opstanak. Umesto da Rogozin kaze: Ruski gradjanin ce ziveti bez ikakvih problema, u zadovoljstvu i sreci, jer pare koje se namenjuju u fanaticne poduhvate, bit ce na raspolaganju ruskom gradjaninu ! Sve ovo odnosi se na sve " NEZAJAZLJIVE" na ovoj planeti, a cudim se da vec uveliko svi vidimo i sam kraj postojanja, jer sami sebe unistavamo, a nismo svi oni kojima " posle smrti, dolazi novo rodjenje i drugi zivot".. Zar raznim ludostima jos nema kraja, jer koliko sutra sve i svima biti ce prekasno !

(subota, 19. sep 2020, 17:46) - rade [neregistrovani]

Veneri(c)ne bolesti...

Rusima bi bolje bilo da se pozabave asfaltiranjem ulica i puteva, umesto da osvajaju nove planete... Ko je ikada bio u Rusiji, zna u kakvi su im drumovi...

(subota, 19. sep 2020, 14:38) - Mario [neregistrovani]

Tresla se gora, rodio se zelen

Isto ko i ameri i kinezi, svi bi da osvoje neku planetu da mogu da postave nuklearno oružje i tako kontrolišu zemlju. I naravno ceo prostor oko zemlje. Onda će da osnuju neku organizaciju sa sedištem u fotelji i da skupljaju kajmak

(subota, 19. sep 2020, 14:18) - Sasa [neregistrovani]

Izazov

Izazivam čoveka da stane na planetu Veneru. Kad bi stao na njoj bio bi spljošten kao limenka. Vazdušni pritisak na Veneri je 90 puta veći neko na Moskom dnu

(subota, 19. sep 2020, 14:10) - Jao,rusofili! [neregistrovani]

I Krim nikad nije bio ruski:

"1783. ruska imperija anektira ceo Krim", uči istoriju!

(subota, 19. sep 2020, 13:27) - Branko Pavićević [neregistrovani]

Venera

Sela prazna,gradovi se ubrzano rožu u bedu,oranice zarastaju u korov,manjine se smatraju većinama, a svetska nauka se navodno bavi ispitivanjem planeta udaljenih u svetlosnim god i prisvaja na neviđeno.
Jad,čemer i beda svetske politike

(subota, 19. sep 2020, 12:21) - Radovan [neregistrovani]

Gluposti

Tipična Ruska budalaština. ha ha ha

div id="adoceanrsvdcfhklggd">