Istraživanje svemira u okviru programa „Horizont 2020“

U Beogradu će se 16. marta u ulici Njegoševa br. 12 održati Info dan u okviru programa „Horizont 2020“ u oblasti svemira i njegovog istraživanja.

Истраживање свемира у оквиру програма „Хоризонт 2020“ Истраживање свемира у оквиру програма „Хоризонт 2020“

U sredu 16. marta u velikoj sali Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, u Njegoševoj broj 12 u Beogradu održaće se Info dan posvećen pozivima u okviru Horizonta 2020 za oblast svemira i svemirskih istraživanja.

Ovaj seminar omogućiće posetiocima da se informišu o EU fondovima i da se pripreme za nove pozive Horizonta 2020 u ovoj oblasti. Takođe, posetioci će iz prve ruke saznati više o projektima koji su uspešno realizovani u okviru programa Horizont 2020 u domenu ove oblasti istraživanja i inovacija.

Govoriće se i o velikom međunarodnom skupu u Ljubljani na kojem učesnici mogu pronaći partnere za saradnju i pokretanje novih projekata Horizont 2020, pre svega u zemljama Zapadnog Balkana, a na kojem će prisustvovati i predstavnici kompanija iz svih delova Evrope.

Na ovom skupu, svi potencijalni akteri iz Srbije zainteresovani za ovu oblast, kao što su javne institucije, kompanije, mala i srednja preduzeća, naučne i obrazovne ustanove, moći će da se informišu o statusu i razvoju EU programa, kao što su "Earth observation - Copernicus" i "Satellite navigation – Galileo/EGNOS" i ostalim H2020 programima.

Horizont 2020 je okvirni program Evropske unije za istraživanje i inovacije za period 2014-2020 u Evropi. Program je zvanično započet 1. januara 2014. godine sa budžetom od 78.6 milijardi evra. Za oblast svemira i  svemirskih istraživanja izdvojeno je 1.5 milijardi evra.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete ovom skupu, neophodno je registrovati se putem imejl adrese mstojanovic@aob.rs. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво