Читај ми!

Italija ispituje guši li Gugl konkurenciju

Italijanski regulatori otvorili su danas istragu protiv „Gugla“ zbog navodne zloupotrebe dominantne uloge te kompanije na tržištu onlajn oglasa u zemlji.

Italijanska uprava za konkurenciju saopštila je da sumnja da američki tehnološki gigant koristi ogromne količine podataka koje prikuplja putem svojih različitih usluga kako bi sprečio rivale na tržištu digitalnog oglašavanja da se efikasno takmiče, prenosi AP.

Nadzornik je rekao da je u utorak izvršio zajedničku inspekciju „Guglovih“ kancelarija sa italijanskom poreskom policijom.

„Gugl“ nije odgovorio na zahtev za komentar.

Istraga dolazi nedelju dana nakon što je američko Ministarstvo pravde pokrenulo tužbu protiv „Gugla“, uključujući optužbe da „ekskluzivno“ preduzeće guši konkurenciju u oglašavanju na pretraživačkoj mreži, čime šteti oglašivačima.

Prošle godine regulatori Evropske unije kaznili su „Gugl“ sa 1,49 milijardi evra zbog izbacivanja rivala sa tržišta onlajn oglasa.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво