Čitaj mi!

Od oktobra u Ateljeu 212 nas očekuje „Čista kuća“

I pozorišta su na raspustu, ali još u junu su počele probe komedije „Čista kuća“, koja će početkom sezone biti premijerno predstavljena u Ateljeu 212. Glumac Vladislav Mihailović tumači jednu od uloga u ovom komadu i sa nestrpljenjem očekuje nastavak proba.

Pozorišta su na letnjem raspustu, ali u Ateljeu 212 su još u junu započele probe za predstavu Čista kuća čija premijera je predviđena polovinom oktobra, za početak nove pozorišne sezone.

„Meni je ovo prvi put, a zanimljivo je zato što imate vremena da malo razmislite o svemu onome o čemu ste razgovarali, tako da verujem da će biti dobro što smo započeli tako rano“, kaže glumac Vladislav Mihailović, gost Jutarnjeg programa.

Komad Čista kuća se igra širom sveta i preveden je na 14 jezika. Napisan je 2004. godine, a 2005. godine ulazi u finalni izbor za Pulicerovu nagradu za dramu. Za autorku Saru Rul kažu da je „američki Jonesko“.

„Rediteljka predstave je Andrea Pjević, to je zapravo njen master rad. Tako da nam je i uzbudljivo, i lepo, i svi se radujemo početku nastavka proba“, dodaje Mihailović.

Sara Rul preispituje zašto su neke od najboljih stvari u životu – savršen vic, pronalazak svrhe, srodne duše, pa čak i osećaj zadovoljstva umiranja – vredne beskrajnog čekanja. Priča počinje kada bračni par uspešnih američkih lekara zapošljava čistačicu iz Brazila koja neće da čisti, već želi da priča viceve.

Ekscentrične likove Sare Rul igraju Radmila Tomović, Hana Selimović, Dragana Đukić, Vladislav Mihailović i Natalija Stepanović studentkinja glume FDU.

Mladi autorski tim čine dramaturškinja Ana Vujadinović, scenografkinja Milena Grošin, kostimografkinja Vera Radojević i koreografkinje Tamara Pjević i Ana Ignjatović Zagorac.

Muziku komponuje LP duo, Sonja Lončar i Andrija Pavlović.

Neverovatan uspeh predstave Rolerkoster

Jedna od predstava koja je obeležila prethodnu sezonu, a u kojoj igra Vladislav Mihailović je Rolerkoster. Ona oslikava svet u kome živimo, kroz vizuru glavne junakinje, koja se bliži sedamdesetoj i pokušava da održi korak sa ubrzanjem, sa novim pravilima igre, sa novim tehnologijama koje se pojave dok se i ne okrenemo.

„Ta predstava je doživela neverovatan uspeh. To je draž pozorišta. Ne znam šta se tu dogodilo. Mi smo bukvalno kada je došla publika, predstava je prodisala, čak se kolega Bane Zeremski bunio zašto se svi toliko smeju da ne može da čuje sve replike“, kaže sagovornik Ivane Milenković.

Inače, Vladisalav Mihailović potiče iz prave glumačke porodice. Sin je Milana Cacija Mihailovića, a njegov brat Petar je takođe glumac.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, 1998. godine, u klasi Milenka Maričića i Branislava Mićunovića. Od 2000. godine stalni član je pozorišta Atelje 212.

„Pozorište mi je prosto bilo tu, nisam morao da se zainteresujem za njega jer mi je bilo tu na razne načine. Da mi je tata bio automehaničar, možda bih danas uživao u nekoj automehaničarskoj radnji“, zaključuje gost Jutarnjeg programa, glumac Vladislav Mihailović.